fbpx

Mala ženska izolacija

Smanjite pogrešne odluke

Od davnina je žena za vreme mesečnog ciklusa smatrana nečistom. Izopštavana je iz zajednice i potpuno sankcionisana. Sve stvari koje bi dodirnula, smatrane su smrtonosnim. Kako je danas?

Česte su šale koje muškarci zbijaju na račun žena, a da su u vezi sa čuveni PMS, odnosno predmenstrualni sindrom. Za njega se zna od 1931. godine. Tako je pridev ”nečista” dobio razumno objašnjenje, ali je ponašanje dama i dalje ostalo nepopravljivo. Da se žena u ovom periodu ponaša ”čudno”, ne može niko da porekne, čak nijedna pripadnica nežnijeg pola. Jedini krivac za ovu žensku muku je priroda i ne može se tu puno učiniti, ali male regulacije su ipak moguće.

Žene u PMS-u imaju od sedam do deset dana za donošenje pogrešnih odluka. Ono što dama ne bi trebalo da radi u ovom periodu, pa i još dva dana u toku ciklusa, jeste da donosi važne poslovne i životne odluke. Razlog tome je činjenica da su joj osećaj straha, nesigurnosti i nezadovoljstva, veoma pojačani.

Iako je usmerena na sebe i male ženske rituale kako bi se osećale bolje i kako bi sve prošlo što bezbolnije, u ovom periodu pojačana joj je i potreba za muškom pažnjom i to sve do sredine ciklusa. Ako njihova jača polovina ne daje potrebnu nežnost, nastaju pravi problemi. Najmanja sitnica može da dovede do alarmantnog stanja u odnosu. Zato drage moje, nikako ne potežite pitanje vašeg ljubavnog odnosa dok ste u ”onim danima”. Posvetite se sportu i svakodnevnim uobičajenim obavezama. Odmor od ljudi vam je preko potreban.

Žene u ovom periodu često nisu svesne promene, pa je potrebno da im se otvoreno ukaže na njihovo neuobičajeno ponašanje. Ono što im je takođe potrebno, jeste po koja lepa reč od strane najbližih.

Dame, zaboravite na mobilni telefon, Internet mreže, ukoliko je to moguće, i posvetite se sebi. Mala izolacija u ovom periodu više je nego poželjna. Ovako ćete smanjiti mogućnost za akcije, zbog kojih biste se nakon ciklusa silno kajali. Brinite o sebi i okolini!

foto:publicdomainpictures