Radionica za filmsku masku i šminku

Kako svake godine raste interesovanje i broj zombi šetača i ove godine FSFF organizuje radionicu filmske maske i šminke za sve koji žele da nauče kako nastaju zombiji i učestvuju kao šminkeri na ovogodišnjoj Zombi šetnji.

Radionica će biti održana 26, 27. i 28. septembra.

Radionicu od 2012. godine vodi profesionalni tim za specijalne efekte: vajarka Nina Vujasin i majstor za specijalne efekte Miroslav Lakobrija  (radio na filmovima kao što su Zone of the Dead, Sveti Georgije ubiva aždahu, Srpski film, Mamula).

Rok i način prijavljivanja:

Na radionicu se možete prijaviti slanjem kratke biografije i kontakt telefona na: zombiewalkbelgrade@gmail.com do 18. septembra. Odabrani polaznici biće kontaktirani do 20. septembra.

Tokom tri dana kreativnog rada polaznicima će kroz video, foto i praktičan rad biti predstavljen proces izrade maski: naučiće veštine modelovanja u glini, kalupiranja, livenja u lateksu i šminkanja finalne maske zombija sa KRYOLAN profesionalnom šminkom.

Zombi šetnja predstavlja karnevalsku povorku obožavalaca horora i fantastike maskiranih u žive mrtvace, koji su osvojili publiku još sa filmovima Džordža A. Romera. Od prve ovakve šetnje održane u Sakramentu u Americi, trend se preko Kanade, Engleske, Danske, Švedske, Italije, Argentine i Meksika (koji drži Ginisov rekord sa preko 9000 učesnika u šetnji) proširio širom sveta i postao nezaobilazan deo programa najvećih festivala fantastike.

U periodu od 15. do 18. oktobra 2014. godine održava se deveti po redu Festival srpskog filma fantastike u Beogradu.

foto: Tijana Janković