Radionice primenjenog teatra za decu

Javno preduzeće “Beogradska tvrđava” i ApsArt – centar za pozorišna istraživanja organizovaće tokom septembra tri radionice za decu, koje će se održati na Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu. Prva radionica biće održana u subotu, 13. septembra  od 11 do 13 časova i namenjena je deci uzrasta od četiri do sedam godina.

Radionica je zasnovana na principima “primenjenog teatra”, a deca će sa profesionalnim animatorima, kroz igru, uvežbavati odgovore na realne životne situacije i kroz grupni rad pronalaziti najbolja rešenja. Zadatak radionice je, da kroz igru i stvaralaštvo, deca razviju socijalne veštine kao što su komunikacija, timski rad, tolerancija, razumevanje i prihvatanje drugih, razrešenje konfliktnih situacija.

Radionica će početi igrama upoznavanja i opuštanja, nastavlja se serijom tehnika kojima se deca osnažuju da sama rešavaju probleme u svom okruženju i pronalaze načine da u svojim okruženjima ostvare što bolju saradnju kroz igru, stvaralaštvo i razumevanje.

Preostale dve radionice biće održane 20. septembra (namenjena deci uzrasta od 8 do 12 godina) i 27. septembra, za decu uzrasta od 13 do 16 godina.

Zainteresovani za učešće u radionicama mogu se prijaviti putem e-maila: decja.radionica@jpbt.rs ili na telefonom na broj: 011 2620 685.