ID 100287339

Poboljšajte svoju kreativnost

Obrazovanje i konstantno usavršavanje je nešto bez čega se ne može uspeti u poslovnom svetu. Oni pojedinci koji su „gladni“ za nekom vrstom inspiracije, dobro znaju da put ka uspehu vodi preko kreativnosti na svim nivoima. Ako želite da transformišete svoj poslovni život na bolje, uključite svoju kreativnost u igru!

Kreativnost u poslovnom svetu donosi višestruku korist, pre svega samopouzdanje i produktivnost. Osobe koje svoju kreativnost crpe na najbolji način, lakše rešavaju probleme na poslu i manje su pod stresom. Saznajte kako da poboljšate svoju kreativnost u samo nekoliko koraka.

Šetnja po kancelariji ili poslovnom prostoru

Mnogi uspešni ljudi će se složiti sa činjenicom da je šetnja i te kako pogodna za kreativno razmišljanje. Bilo kakav vid šetnje poboljšava kreativnu inspiraciju. Poznato je da je Stiv Džobs bio pristalica šetnje u prirodi, za vreme koje je mogao da donosi važne poslovne odluke.

Piskaranje po rokovniku

Piskaranje, crtanje različitih oblika, ispisivanje reči, sve ovo zajedno čine jednostavan način da se vežba i aktivira desna strana mozga. Ovaj metod koriste i poznati pisci, zahvaljujući kojem generišu nove ideje, posebno kada imaju blokadu inspiracije. Na ovaj opuštajuć način prizivaju svoju kreativnu stranu.

U pomoć priskače Lego

LookerWeekly magazin Slobodna zona 2023 baner

Nije slučajno što roditelji svojim mališanima kupuju Lego kocke. Na ovaj način im podstiču motoriku, bude radoznalost i pokreću kreativnost. Isti je slučaj i sa starijima. Kada-god se osetite bez inspiracije, uzmite Lego i gradite nešto. Verujemo da će vaše poslovne odluke biti ispravne i kreativne.

Zelena boja podstiče maštovite odgovore

Pojedinci koji imaju mogućnost da posmatraju zelenu boju će svakako davati zanimljivija i kreativnija rešenja od onih koji su zurili u druge boje, pokazalo je jedno istraživanje. Zelena boja opušta, podstiče produktivnost i kreativnost. Mnoge kancelarije imaju okrečene zidove u raznim nijansama zelene, ali tako i biljke koje krase stolove i prozore.

Muzika budi ono najbolje u nama

Da li ste znali da mozak pojedinca funkcioniše mnoge bolje i brže posle slušanja muzike. Fora je samo da slušamo onu vrstu muzike u kojoj istinski uživamo. Na taj način će inspiracija proticati kroz naše misli, kao reka posle jake kiše.

foto:freedigitalphotos.net