Cista rasa B kategorija foto Marko Roksandic

PROGLAŠENI POBEDNICI PRVOG NACIONALNOG TAKMIČENJA U ŠIŠANJU PASA

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

U subotu i nedelju, 14. i 15. aprila u Sportskom centru „Šumice“ održano je prvo nacionalno takmičenje u šišanju pasa, u organizaciji Udruženja grumera Srbije, a uz pokroviteljstvo Internacionalne gruming asocijacije (IGA), i uz podršku Kinološkog saveza Srbije.

Na takmičenju je učestvovalo više od 25 takmičara iz Srbije, Kine, Singapura, Rumunije, Bugarske i regiona, a takmičare je ocenjivaostručni inostrani žiri u sastavu: Izabela Džons, najpoznatija grumerka iz Španije, Aleks Ang, sertifikovani master gruminga iz Singapura i Herv Paskal, predsednik Internacionalnog uduruženja grumera iz Francuske.

Pobednici takmičenja u kategoriji Čista rasa, C razred su: Cornelia Silagahi – Rumunija (treće mesto), Ivana Prkačin – Hrvatska (drugo mesto) i  Elana Negrila – Rumunija (prvo mesto), dok su u B razredu najbolji bili Aleksandar Miletić iz Srbije (treće mesto), (srb), Inga Dvojković – Hrvatska (drugo mesto)  i Daniela Rizdan iz Slovenije, koja je osvojila prvo mesto.

Na takmičenju iz kategorije slobodni stil najboljima su proglašeni takmičari iz Srbije: Katica Ivanić (treće mesto), Sanja Vučak (drugo mesto) i Tamara Jezdić (prvo mesto).

U okviru takmičenja održana su i dva seminara a generalni sekretar Internacionalnog udruženja grumera, Lin Leonardi, održao je i prezentaciju asocijacije IGA.

Udruženje grumera Srbije osnovano je krajem 2016. godine, i danas broji tridesetak članova. Udruženje je prvog vikenda aprila održalo specijalnu humanitarnu akciju akcija šišanja napuštenih i uličnih (gradskih) pasa u jednom od beogradskih salona, i tom prilikom pozvalo sve salone u Srbiji da se priključe i svake prve nedelje u mesecu besplatno šišaju napuštene i ulične pse.