Green Lab Kristina Jazinka Nikolic Lecture 0610 portret

Kristina Jazinka Nikolić u Novoj iskri

Drugo u nizu, predavanje, u okviru programa “ODRŽIVI KONCEPTI ZA ŽIVOT I RAD”   biće realizovano u četvrtak, 13. oktobra u 18h u Novoj Iskri. Predavanje na temu  Internet inteligentnih uređaja na javnim površinama za bolji kvalitet života u gradovima  predstaviće Kristina Jazinka Nikolić, suvlasnica i osoba zadužena za biznis razvoj u Strawberry energy-ju, startapu koji razvija inteligentne tehnologije za javne površine u gradovima širom sveta. Ulaz je slobodan.

Predavanje na temu  Internet inteligentnih uređaja na javnim površinama za bolji kvalitet života u gradovima ima za cilj da publici približi sa kojim izazovima se suočavaju urbane zajednice u globalnom kontekstu, naročito kada je u pitanju razvoj tehnologije i pristutnost interneta. Publika će imati priliku da se upozna sa gradovima koji koriste informaciono­ komunikacione tehnologije (IKT) u svrhu poboljšanja kvaliteta i uslova života, rada i održivosti, a u cilju poboljšanja kvaliteta života građana i posetilaca jedne sredine.

Kristina Jazinka Nikolić je suvlasnica i osoba zadužena za biznis razvoj u Strawberry energy-ju, startapu koji razvija inteligentne tehnologije za javne površine u gradovima širom sveta. Ispunjava je rad na razvoju i transformaciji kreativnih i tehnoloških ideja u održive poslovne poduhvate. Bavi se istraživanjem i piše o inteligentnim tehnološkim rešenjima koje menjaju našu svakodnevnicu i vode ka promeni uspostavljenih paradigmi života i rada u naseljenim gradskim sredinama. Autorka je nekoliko članaka o urbanim tehnologijama i inteligentnim tehnologijama, a 2016. godine održala je dva predavanja iz ove oblasti na američkom univerzitetu Lehigh University u državi Pensilvanija.  Aktivna je i u polju pružanja podrške i osnaživanju ženskih osoba u okviru Serbia Lean In Org koju je pokrenula zajedno sa Zojom Kukić iz organizacije Startit. Kao mentorka i savetnica startapima u domenu marketinga, komunikacija i razvoja proizvoda, već pet godina neposredno utiče na razvoj startap scene među mladima. Poslednje četiri godine posvetila je i članstvu u International Advertising Association (IAA) Serbian Chapter u okviru sekcije Mladih profesionalaca.