Boja laka za nokte otkriva karakter

Studija svetskog eksperta za boje

Ona je najuspešniji „guru” za boje u svetu dizajna, mode i enterijera. Njeno znanje, veštine kao i tumačenje boja, predstavljeni u knjigama „Boje za svako raspoloženje” i „Priručnik za komunikaciju putem boja” , postale su vodič za uspeh u poslovnom svetu. Njeno ime je Leatrice Eisman i u svojoj poslednjoj studiji govori o bojama lakova za nokte.

Eismanova u svom blogu rado daje savete svim čitaocima koji imaju nedoumicu kako okrečiti kuću, poslovni prostor, koju haljinu odabrati za važan sastanak… Nedavno je na Internetu postavljena njena studija koja se bavi proučavanjem karaktera na osnovu odabira  boje šminke. Tako je uspela da identifikuje i prouči psihološke tipove žena, na osnovu  njihovih omiljenih boja lakova za nokte.

Po njenom mišljenju, najčešće se koristi crveni lak za nokte. Dame koje rado nose crvene nokte su nostalgične i tradicionalne osobe. Pošto je crvena boja simbol ljubavi i strasti, takve žene žele da skrenu pažnju na sebe i u seksualnom smislu.

Plavi lak vole žene koje su umetničke duše. One koje su neustrašive, pomalo avangardne, odvažne. Osobe koje su spremne da eksperimentišu i da  se suprotstave normama i predrasudama, najčešće nose ovu boju, odnosno sve nijanse plave, od tamno modrih do nebesko plavih tonova.

Tirkizni i zeleni lakovi  namenjeni su dinamičnim ženama, najčešće sportskim tipovima i avanturistima. Ovakve osobe su pune života i pozitivne energije.

Bordo tonovi su najčešće na noktima ekstravagantnih dama koje prate visoku modu, žene lideri na poslu i u životu, jake i odvažne.

Ružičaste i roze nokte vole izrazito ženstvene osobe, nežne i romantične duše, „večite devojčice”. One su krhke, ranjive i emotivne.

Ekscentrične osobe, koje vole da budu primećene, najčešće se manikiraju lakovima koji su sa cirkonima,  šljokicama ili štrasom. Nokti su im upadljivi, veseli, svetlucavi, često iscrtani raznim floralnim motivima.

Metalik nijanse, poput srebrnih i zlatnih lakova, najčešće biraju osobe koje su sklone izazovima i kojima moda ni modni trendovi nisu bitni. One koriste ove boje i kad one nisu u trendu, jer se radi o osobama koje imaju izražen stav i često su vrlo intrigantne.

Narandžasti i žuti lak nose žene koje se osećaju bezbrižno, voljeno, srećno i zadovoljno.

Ljubičasti tonovi su na noktima kreativnih žena, uglavnom umetnica.

Osobe koje obožavaju prirodan izgled noktiju, te koriste providne, bezbojnelakove, odaju utisak pouzdanih, vrednih i sposobnih žena na koje uvek možete da se oslonite. Njih najčežće koriste lekari, advokati, profesori… Eismanova ih povezuje sa visoko inteligentnim ženama.

Pripremila Janja Rešćanski; foto: Tijana Janković