ID 100176524

Sladoled sa ukusom krokodila

Sladoledi sa ukusom čokolade, mente, jagode, grožđa, vanile, lešnika su omiljeni većini ljubitelja ove ledene poslastice. Bez sladoleda ne možemo da zamislimo leto! Da li biste mogli da zamislite sebe da probate sladoled sa ukusom, ni manje ni više, do krokodila?

Sladoled sa ukusom krokodila se specijalno proizvodi u jednom restoranu koji se nalazi na Filipinima. Vlasnici ovog restorana, Dino i Bjanka Ramos su specijalizovani za pravljenje ove neobične poslastice.

Ako ste se pitali, kako se pravi ledena poslastica, verovatno ste istog trena pomislili da se u proizvodnji sladoleda koristi meso ovih reptila. Umesto mesa, vlasnici koriste jaja od krokodila.

Dino i Bjanka Ramos dobijaju jaja od krokodila sa obližnje ujakove farme, koja su višak ili iz kojih neće da se izlegu mali krokodili. Ovo se može smatrati i pažljivim i humanim gestom, obzirom na to da su krokodili ugrožena vrsta.

Jaje krokodila sadrži čak osamdeset posto žumanceta i mnogo je zdravije za konzumaciju od kokošijih jaja. Upravo ova jaja čine ukus sladoleda tako posebnim i traženim.

Vlasnici restorana objašnjavaju da su počeli pravljenje sladoleda kao neki vid eksperimenta, međutim brzo su shvatili da ova poslastica postaje jedna od najprodavanijih.

Šta kažete, da li biste malo eksperimentisali i probali ovu neobičnu ledenu poslasticu?

foto: freedigitalphotos.net