fbpx

Ni voda ga ne opere

Najsmrdljiviji čovek na svetu

Titulu najsmrdljivijeg čoveka na planeti Indijac Kailaš Kalau Sing, dobio je zbog toga što se nije kupao ni šišao 37 godina. Od 2009. godine kada je ova vest odjeknula svetom do danas ništa se nije promenilo.

Od kad se oženio nije se ni jednom oprao, čak ni ruke. Zube ne pere, ne šiša se i ne reže nokte. Kaže da mu je to savetovao lokalni prorok, rečima: „Ako se ne budeš kupao, bićeš nagrađen muškim detetom”. Indus je silno želeo sina, te se u skladu sa verovanjima odrekao higijene zarad potomstva. Otac je sedam ćerki. Sina nije uspeo da dobije uprkos disciplinovanom odricanju!

Članovi porodice na sve načine pokušavaju da ga nagovore da se okupa. Jednom su na silu pokušali da ga bace u potok, ali im to nije uspelo, jer je Sing pružao veliki otpor. Odbio je i ritualna kupanja u svetoj reci Gang. Bio je dosledan u svojoj nameri da ostane suv i kada mu je brat umro.

Njegova žena priča: „Rekao je da bi radije umro nego se okupao i da bi ga na promenu mišljenja mogao naterati jedino sin. Prošlo je toliko godina da sam se već navikla”. Ona mu je čak zapretila da neće spavati sa njim dok se ne opere, ali ni to nije uspelo da ga preobrati u čistunca.

Jedini „higijenski” ritual koji ovaj Indus upražnjava je „vatrena kupka”. Svako veče, Sing stoji kraj vatre na jednoj nozi, puši marihuanu i izgovara molitve Šivi. „To je isto kao da se kupate u vodi. Vatreno kupanje ubija bakterije i dezinfikuje telo”, rekao je Sing za Hindustan Tajms.

Zbog svoje upornosti i istrajnosti da ostane prljav, lišio se mnogo čega. Piljarnicu koju je vodio morao je da zatvori jer su mušterije odbijale da pazare zbog nesnosnog smrada. Danas obrađuje zemlju u blizini aerodroma u Varanasiju. Zimi i leti nosi dva džempera.

„Nemam sina i neću više nikad da se perem. Možda kad se ponovo rodim!”, zaključio je Sing.

Foto: publicdomainpictures

More Stories
Šta je umetničko i dokumentarno u “Wedding NYC 1 minute”?