Screen shot 2014 04 29 at 14.32.33

Neobični izumi koji potiču iz Japana

Gejše, suši, bambus, Murakami, kimono, automobilska industrija, tačnost, organizovanost, savršena tehnologija, ludi modni trendovi samo su neki od zanimljivih simbola koji nas podsećaju koliko je Japan poseban i čudesan. Međutim, ono po čemu su Japanci poznati širom sveta jesu i kreativni, uglavnom otkačeni i neobični izumi. Otkrijte koji su nam izumi privukli pažnju ovog puta.

 

Kišobran od “glave do pete”

Često nam se dešava da čak i sa kišobranom u ruci, budemo okupani i natopljeni kišom, kada nas iznenade prolećni i letnji pljuskovi. Još kada duva vetar, nema nam spasa pa makar nosili i najveći kišobran. Dovitljivi Japanci su pronašli lek i za ovu boljku i osmislili “kišobran od glave do pete”. Kišobran izgleda pet kišobrana spojenih u jedan, koji okružuje svog vlasnika sa svih strana i ne dozvoljava kiši da nakvasi istog.

 

Jastuk u obliku ženskog krila za usamljene muškarce

Ovaj neobičan jastuk imitira žensko krilo u slučaju da usamljeni muškarac po povratku sa posla poželi da nasloni glavu na noge i oseti trenutno olakšanje. Jastuk ženskog krila uključuje uz sebe i gaćice i deo suknje, kako bi doživljaj bio pravi.

 

Produžetak za slikanje “selfija” telefonom

Nikako da napravite jedan dobar i zavodnički “selfi”. Kako bi ispali uvek lepi i zanimljivi na svojim “selfijima”, Japanci su izmislili produžetak, koji izgleda poput elegantnijeg metalnog štapa i koji na kraju ima deo na koji se zakači mobilni telefon. Podesi se kamera, ispruži se ruka i začas nastane selfi “lepi k’o slika”.

 

Nemi mikrofon za karaoke

Jedan od najpoznatijih japanskih izuma jesu karaoke. Karaoke predstavljaju deo japanske kulture, koji je svako doživeo barem jednom. Ali, nisu baš ni karaoke za svakoga, složićete se. Za one stidljive i one koji nemaju blage veze sa pevanjem, nastali su “nemi ili tihi mikrofoni” za karaoke. Na ovom neobičnom mikrofonu, glas je “utišan” i pojedinci mogu da zavijaju u mikrofon poput vukova do sutra, bez straha da će probuditi komšiju.

foto: YouTube screenshot