Screen shot 2014 04 29 at 11.21.08

Sto iz snova – za macu i vlasnika

Umiljate mace čuvene su po tome da leže po tastaturama, da sede baš ispred monitora i da se tek iz trihiljaditog okreta ugnezde u vlasnikovom krilu, kraj kompjuterskog stola. Rešenje za umiljatu gnjavažu predstavljeno je na Milanskoj nedelji dizajna, a to je sto za macu i vlasnika.

Novi dizajn stola predstavlja pravi raj za macu, a samim tim i za njenog vlasnika. Napravljen je od komada drveta u kojem su usečeni tuneli za igru krznenog ljubimca. Na ovaj način, mačka ima mogućnost da se provlači i krije i tako se zabavi, dok vi za to vreme neometano radite za računarom.

Sto za mačke dizajnirao je mladi kineski arhitekta Hao Ruan. Svoj originalan dizajn prikazao je na Univerzitetu u Milanu, u okviru milanske Nedelje dizajna. Ovaj sto je vrlo brzo privukao pažnju javnosti, a vest o njemu proširila se celim svetom.

Sve je više potrebe za nameštajem koji je prilagođen životinjama, a sto za mačke je idealan primer toga. (setimo se i genijalne sofe za pse)

Zahvaljujući svojim tunelima, ovaj sto će zadovoljiti radoznalost svake mace. Takođe, ni ljubitelji mačaka neće ostati ravnodušni pred njegovim izgledom.

Svako ko ima macu kazaće vam da su ove životinje uvek željne nežnosti i vaše topline. Da li će ovaj sto zaista biti dovoljno privlačan da je odvrati od vašeg toplog krila i laptopa?

foto: vimeo screenshot