Screen Shot 2018 05 24 at 21.20.02

Kafić „Otpadak“ svoje proizvode naplaćuje plastičnim smećem

Uđete u kafić, poručite hleb sa bananom i ceđeni sok od pomorandže, uredno čekate svoj red kako biste platili izabrane proizvode sa – plastičnim smećem! Gde? U belgijskoj pop-up prodavnici Ekover u Londonu. Saznajte više o tome.

Privremena prodavnica Ekover, koja je bila otvorena 3. i 4. maja u Londonu, svojim kupcima je omogućila da svu hranu i piće plate plastičnim otpadom, pogodnim za recikliranje. Reklama koja je ispisana na izlogu prodavnice „Svoj obrok platite plastičnim otpadom“ je svakako pokrenula interesovanje brojnih prolaznika koji su se zatekli u obližnoj okolini.

Vegetarijanski meni, koji je bio u ponudi kafića, je sastavio kuvar Tom Hant a većina prehrambenih proizvoda je veganskog porekla. Tako su posetioci mogli da uživaju u obrocima od pirinča, brusnici, soja jogurtu, korijanderu, fete i morske trave, kokosu, hlebu od banane, brojnim salatama od povrća kao i sjajnim ukusnim voćkama. Od pića, posetioci su mogli da biraju između vode, čaja, kafe.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Ekover je poznata kompanija koja se bavi zaštitom životne sredine, reciklirajući plastiku za svoje proizvode. Kompanija je do sada imala brojne uspešne projekte a Kafić za otpatke je samo još jedan u nizu uspešnih. Pokretanje privremene prodavnice je još jedan pokušaj da se podigne svest ljudi o korišćenju plastike više od jednog puta. Interesovanje posetitilaca je bilo više nego zadovoljavajuće.

Misija Ekovera je da reciklirila sve što je moguće da se reciklira jer je to najbolji način da se smanji otpad u svetu i na dobrom su putu da isto i ostvare. Bravo!