Screen Shot 2018 10 30 at 21.57.26

Naseljeno ostrvo bez automobila i motora

U slučaju da želite da posetite ovu neobičnu destinaciju, do nje je moguće da se stigne samo čamcem, na ovoj destinaciji ne postoji pista za sletanje aviona, kao ni drugi saobraćaj poput motora ili automobila a ljudi žive na tom ostrvu. Smatra se najgušće naseljenim ostrvom na svetu i zove se Santa Kruz del Islote. Saznajte više u nastavku.

Na ovom majušnom ostrvu, površine oko 9 700 kvadratnih metara se odvija život punim plućima. Ostrvo predstavlja sastavni deo arhipelaga San Bernardo na Karibima i na njemu živi oko hiljadu i dvesta stanovnika. Ono što je neverovatno jesu načičkane kuće jedna do druge i gledano sa ptičije perspektive, deluje kao da je na njemu pravi džumbus i da ni igla ne bi mogla da padne između kuća. Verovali ili ne, pored 115 sagrađenih kuća, postoje četiri glavne ulice, ostrvo je tako podeljeno. I taman kada opet zastanete i razmislite gde se deca obrazuju, ovo ostrvo ima kec u rukavu, tačnije pravu školu sa čak dvanaest učitelja. Pored škole, stanovnicima su dostupne i dve prodavice u kojima mogu da pazare osnovne namirnice, a ako ne žele da kuvaju, mogu da prošetaju i do restorana, koji takođe postoji na ostrvu. Ako meštani požele da se zabave, ne moraju da se prevoze do većeg ostrvo jer se ovde čak nalazi i jedan noćni klub.

Ostrvo nema rajskih plaža ali je samo po sebi veoma popularno kod brojnih turista. Najveća turistička atrakcija jeste mogućnost turista da rone i otkrivaju morske životinjske vrste, pecaju sa lokalcima, uživaju u sveže pripremljenim specijalitetima sa mora, kao i obilazak kuća na ostrvu.