LookerWeekly dance robot

Napravi svog plesnog robota!

Roboti su već svuda oko nas, i mnogo je filmova u kojima su ili protiv ili na strani ljudske rase. Ali smo od njih preuzeli jednu prilično “cool” stvar – robotski ples. Sada imate priliku da napravite svog plesnog robota koji đuska kako vi kažete. Saznajte kako…

Iako možda niste baš talentovani za robotski ples, sada imate priliku da na osnovu ponuiđenih delova, (glava, torzo, ruke, noge) napravite svog “dance” robota. Peti deo koji će napraviti celinu od ovih delova jeste “srce” robota. Ustvari, “srce” predstavlja pesmu na koju će vaš robot đuskati. Na raspolaganju su bordo, ljubičasto, žuto, svetlo-žuto, lila, narandžasto, belo, plavo, sivo, crveno i pink srce. Koje god da izaberete, muzička podloga će biti odlična (od Daft Punk-a pa do Flight of the Conchords).

Sve delove birate sa pokretne trake i ubacujete u mašinu koja će sve to spojiti. Kada izaberete sve delove i pokrenute “proizvodnju”, za par sekundi počeće muzika i vaš robot će biti gotov. Kontrole pokreta robota su vrlo jednostavne:

  • pomeranjem miša, pokrećete noge robota koji se kreće po ekranu,
  • upotrebom numeričkih tastera 0 – 9 primenjujete razne “tehnike” pokreta,
  • levim klikom miša poskakujete!

Za sve ovo, biće vam samo potreban Internet pristup i pretraživač (Chrome, Internet Explorer, Mozilla, Opera…) koji podržava Adobe Flash dodatak. Cela stvar je delo kreativnog marketing tima Exopolis.

“Našeg” robota i “našu” pesmu možete pogledati na linku LookerWeekly dance robotu i poigrati se sa njim. Pozivamo vas da u komentaru ostavite link ka vašem dance robotu da napravimo mali “dance-off” (kad napravite robota i izaberete “srce”, u polju web adrese se nalazi link ka vašem robotu).

Foto: screenshot