ljubav kao zlocin
ljubav kao zlocin

Ljubav kao zločin

Bizarni zakoni o vođenju ljubavi

Pripremila Janja Rešćanski

Seks je još uvek tabu tema, pa čak i u najrazvijenijim kulturama. Tako su mnoge zemlje sveta pokušale da zakonski kontrolišu seksualnost ne samo kod ljudi nego i kod životinja. Mnoga od ovih pravnih pravila su suluda, smešna i potpuno besmislena. Nemaju mnogo uporišta ni u običajnom pravu ni u prirodnoj logici…

Među najbizarnijim primerima zakonskih pravila o kontroli seksualnog nagona stanovništva prednjači Amerika. Poznato je da svaka američka savezna država, pa čak i gradovi, imaju svoje jedinstvene zakone, koji su često bizarniji i čudniji od „prekršaja”.

Tako je u Pensilvaniji zabranjeno muškarcima da imaju erekciju na javnom mestu.  „Skakanje veselog uda” smatra se prekršajem, te je uredu da se ovakve situacije dešavaju  samo u sopstvenoj kući.

U Teksasu je zabranjen oralni i analni seks među slobodnim homoseksualnim  muškarcima.  Drugim rečima, ukoliko ste u heteroseksualanom braku pravno vam je dozvoljeno da budete „gej”.

U Minesoti je zakonom zabranjeno spavanje bez pižame. Ma koliko da vam je vruće, morate bar gaće ostaviti na sebi! Njihovi muškarci, ne smeju da vode ljubav sa suprugama ukoliko su pre samog čina jeli sardine, crni ili beli luk. Ukoliko njihovim ženama to ne smeta i žele seks, muškarci  moraju  da uklone sve neprijatne mirise. Odnosno, pre intime – četkica za zube!

U Ajovi, muž ne sme da popije više od tri gutljaja piva ukoliko planira da vodi ljubav! U istoj državi, možete platiti i kaznu ukoliko se ljubite duže od pet minuta!

U državi Vašington, device baš nisu u modi! Sve nevine devojke ne mogu da se udaju. Čednost ovde nije na ceni, a ceo himen – povod za diskriminaciju! Seks sa devicom je prekršaj, pa čak iako je u pitanju prva bračna noć! Postoje i zakoni koji strogo vode računa o načinu na koji stanovništvo vodi ljubav! Tako je misionarski položaj jedini dozvoljen, dok su svi drugi ilegalni, sramni i nastrani!

U Viskonsinu je strogo zabranjeno pucanje iz puške u toku polnog čina, a naročito u trenutku kad partnerka doživljava vrhunac! Verovatno je ova ideja prva pala na pamet jednom maštovitom ljubavniku koji je svojoj dragoj želeo da pruži „stereo” efekat velikog praska. Možemo samo da nagađamo kako se ovo sve završilo…

U Oregonu muškarci ne smeju da šapuću  bezobrazne reči u toku ljubavnog čina, niti se smeju čuti psovke! Ženi je to ovde dozvoljeno, ali mora da mu diskretno šapne na uho. Nikako grubim tonom!

U Detroitu nikako se ne sme seksati u automobilu koji se ne nalazi na ličnom posedu ljubavnika!

U hotelima i motelima širom Južne Dakote, tačno je utvrđen razmak između kreveta, te ne postoje jednokrevetne sobe. Ukoliko par iznajmi sobu za jednu noć, prostor između njihovih kreveta mora da bude oko pola metra širine. Seks nije zabranjen u hotelima, osim u slučaju da se to radi na podu!

U državi Ilinois ukoliko na dan svog venčanja idete u lov ili ribolov, zakon će vas oštro kazniti! Koja je veza između braka i tamanjenja životinja, nije objašnjeno?!

Na Floridi, zakonom su diskriminisane  „singl” dame željne leta ili „slobodnog pada”! Neudate, razvedene ili udovice, ne smeju da skaču iz padobrana subotom popodne!

Kalifornija je poznata po veoma skupim kaznama za preljubu. Ukoliko muškarac prevari ženu i obratno, kazne su oko 1000 dolara ili godinu dana zatvora.

Američki zakon je mislio i na „nemoral” životinja. U Teksasu svinje ne smeju  da se pare ukoliko su na gradskom zemljištu (gradski aerodrom). Kalifornija zabranjuje seks između mačaka i pasa bez dozvole.  Zakon na Aljasci zabranjuje losovima da se „javno” vole na ulici!

Nastaviće se…

Foto: imagerymajestic @ FreeDigitalPhotos.net