ID 100168350

Strah iz poštanskog sandučeta

Pripremila Janja Rešćanski

Možete zamisliti lice italijanskog penzionera koji je u svom poštanskom sandučetu pronašao groznu pošiljku?! Nije reč o sudskom pozivu, neplaćenoj kazni ili računu… Njega je prestravio prst! Pravi, pravcati, okrvavljeni ljudski prst, koji je ležao u sandučetu!

Za penzionera iz Padove ovaj slučaj je bio neverovatno potresan. Nije ni sumnjao da će da ga na smrt preplaši njegovo sanduče za poštu. Tog dana je kao i svakog prethodnog, proveravao sadržaj sandučeta. Umesto razglednica i pisama ugledao je odsečen ljudski prst.

Penzioner je mislio da ima posla sa lokalnom gradskom mafijom, te da je ovo jedno od njihovih surovih upozorenja. Kako i sam kaže, čitavog života bio je uzoran građanin, te ga je ideja da je postao meta mafije, silno uspaničila.

Prebirao je po sećanjima kako bi se setio da li je ikoga u „prolazu“ uvredio, oštetio ili kojim  slučajem  prevario. Ništa nije moglo da ga dovede u vezu sa mafijom.

Panično je pozvao policiju. Objasnio im je čudan slučaj i svoju zabrinutost. Policija je ubrzo pronašla „vlasnika“ prsta. Reč je o dostavljaču letaka, koji je tog dana primljen u bolnicu.

Kobno poštansko sanduče je prilično visoko postavljeno. Dostavljač je morao da poskoči kako bi letke ubacio u njega. Tom prilikom, prst mu se zaglavio u uski otvor, pa kako je pao dole, nesrećnik je ostao  bez prsta.

Ovaj slučaj dokazuje koliko je u Italiji duboko ukorenjen strah od mafije. Za razliku od italijanskog, srpski penzioner bi se sigurno pre uplašio računa za struju!

foto:  Gualberto107 at FreeDigitalPhotos.net