027

Ljubavni film u sedam minuta

Animirani crno-beli film, Paperman

Ako tražite romantičan film koji će prijati oboma, pogledajte kratki animirani crno-beli film Papermen. Ljubavna priča, upakovana u samo sedam minuta, nominovana je za ovogodišnju dodelu Oskara, a možete je pogledati ovde…

Ljubavni filmovi prava su uvertira romantičnoj večeri. Ipak, često se dešava da ih jači pol izbegava, uprkos njihovom romantičnom dejstvu. Zato je animirani film Papermen, koji je nastao u Volt Dizni studiju 2012. godine, pravo rešenje! Traje samo sedam minuta, što je dovoljno da vas razneži, a da vam ne bude previše romantike.

Kratki film Paperman, u režiji Džona Karsa, nominovan je za ovogodišnju dodelu Oskara, a mnogi smatraju da ima velike šanse i da bude nagrađen. Da li će zaista biti tako, saznaćemo 24. februara.

Njegov reditelj radio je na brojnim filmovima kao animator, među kojima je i Toy Story 2.

Ono što ovaj film čini posebno interesantnim jeste proces njegovog nastanka. Rađen je kombinacijom tradicionalne tehnike – ručnim crtanjem, i modernom metodom – kompjuterski generisanom slikom.

Priča je smeštena u Njurok daleke 1940. godine, kada mladi kancelarijski službenik slučajno sreće zavodljivu damu na stanici.

Mladiću vetar otima papir iz ruku, a koji zatim slučajno sleće na devojčine usne. U tom momentu, među njima rađa se ljubav na prvi pogled, a sudbina ih dalje, na veoma neobičan način, spaja.

Službenik nalazi put do svoje neznanke zahvaljujući avionima od papira.

Simpatična ljubavna priča, ispričana na duhovit način, prijaće vam oboma. Za samo sedam minuta, kojiko traje, Paperman će učiniti da vam veče u dvoje započne romantično i zabavno.

Film Paperman pogledajte ovde: