protest na wc solji
protest na wc solji

Protest na WC šolji

Australijanci u borbi za bolje uslove na plaži

Sigurno ste iskusili da vam naplate suncobran i ležaljku, a da na toj plaži nema garderobe ni toaleta. Australijancima je to dosadilo, pa su odlučili da protestvuju sedeći na WC šoljama i to na sred plaže…

Grupa Australijanaca je odlučila da se bori za bolje uslove na plaži. Oni žele da kraj mora imaju neophodne toalete i mesto za presvlačenje. Mnogi ljudi širom sveta će se sigurno sa njima solidarisati, jer svakog iritira kada na plaži nema osnovnih uslova za prijatan boravak, kada ne postoji WC.

Dvanaest protestanata odlučilo je da u svoj protest krenu na vreme kako bi plaže bile bolje opremljene za predstojeću sezonu kupanja. Da se podsetimo, u ovoj zemlji nije isto godišnje doba kao kod nas, u Australiji je trenutno zima.

Na ideju protesta sedenjem na WC šoljama, bez pantalona, pored mora došao je fotograf Endru Bejns.

Endru je, zajedno sa svojom ekipom, došao na obližnju plažu odeven u odelo sa sve šeširom, spustio pantalone i zaseo na WC šolju.

Povodom ove akcije, kako navodi britanski Metro, fotograf je rekao da je to bio lep dan za protest, ali da smatra da bi bilo bolje da su to uradili tokom leta, jer im je ovako bilo veoma hladno.

Ova neobična dvanaestorka možda će dobiti to što želi, ali će ostvariti i još nešto čemu se možda nije nadala, a to je da će, zahvaljujući ovom protest, “obići” ceo svet na na WC šoljama. Ovom pričom stigli su i kod nas.

Ilustracija YouTube