Sony predstavio Xperia Tablet Z

Najtanji desetoinčni tablet

Početkom januara, Sony Mobile je predstavio svoj najbolji model – Xperia Z. Sada je vreme da se predstavi njegov parnjak u svetu tableta – Xperia Tablet Z – najtanji desetoinčni tablet.

Za mesto predstavljanja svog tablet uređaja, Xperia Tablet ZSony je izabrao najveći sajam mobilnih tehnologija u Barseloni. Izrađen je od kvalitetnih materijala i sa istim zadivljujućim OmniBalance dizajnom kao i njegov rođaka iz linije pametnih telefona, Xperia Tablet Z je takođe izuzetno tanak sa svega 6.9mm i lagan sa manje od 500g. Dostupan u crnoj i beloj boji i u LTE i Wi-Fi verzijama.

Ovo je prvi tablet sa Qualcomm Snapdragon S4 Pro asinhronim četvorojezgarnim procesorom od 1.5 GHz sa 2 GB memorije a pored toga ima i najveći stepen otpornosti na vodu (IP55 i IP57) ikada ugrađen u tablet, što ga čini otpornim na slučajna posipanja i prskanja. Performanse ove konfiguracije su već viđene kod Nexus 4 i Xperia Z modela i samim tim se može očekivati sjajno iskustvo u svakodnevnom radu tablet uređaja.

Xperia Z familija
Xperia Z familija

Xperia Tablet Z u sebi ima ugrađeno sve najbolje od Sony-jeve tehnologije. Sa 10.1-inčnim HD ekranom sa Mobile BRAVIA Engine 2, donosi pojačanu reprodukciju boja i izvanredno vizuelno iskustvo kao na televizoru. Ugrađena 8MP zadnja kamera sa „Exmor R for mobile“ senzorom, garantuje kreiranje najboljih fotografija u svim uslovima. Sjajan audio doživljaj je obezbeđen ugradnjom četiri zvučnika u uglove Tablet Z, čime se obezbeđuje da u zvuku uživate kako god da je tablet postavljen. Što se tiče memorije, Wi-Fi verzija tableta nudi do 64GB prostora za skladištenje uz mogućnost dodavanja SD kartice.

Xperia Tablet Z će u prodaju biti pušten sa Android 4.1 verzijom ali će biti moguće da se nadogradi na 4.2 verziju. Njegova dostupnost se očekuje u drugom kvartalu ove godine.

Foto: Sony Mobile