JBL Clip 5

Mali zvučnik fantastičnog zvuka – JBL Clip+

Tržište takozvanih mobilnih zvučnika je u ekspanziji, što dodatno potvrđuju i istraživanja koja pokazuju da su u tekućoj godini ovi proizvodi po ukupnoj prodaji bili odmah iza fitnes gedžeta. Tržište je prepuno najrazličitijih rešenja portabilnih zvučnika i svakim danom ih je sve više i više, međutim modeli koji dolaze iz kompanije JBL u svakom pogledu odskaču od konkurentskih rešenja. Tako, zvučnik ove kompanije pod nazivom Clip+ definitivno je priča za sebe, kako u smislu vizuelnog identiteta, tako i u pogledu performansi koje nudi…

Clip+ je jedan izuzetno mali zvučnik koji teži celih 150 grama i kome je u biti glavni zadatak da na što verniji način reprodukuje kako moderne note, tako i muziku koja je nastajala u prethodnih 50 godina. Idealan je za plažu, šetnje, planinarenje i neko malo društvo koje je rešilo dobro da se zabavi u prirodi. Sam zvučnik je dizajniran veoma jednostavno i kružnog je oblika, a na sebi ima klip (otuda simboličan naziv Clip+) sa kojim se može zakačiti za odeću ili na primer ranac. Napravljen je kombinovanjem plastike i aluminijuma i generalno je veoma izdržljiv, a delimično je i otporan na spoljne uticaje, pa neće biti problema i ako se malo pokvasi. Kao i većina zvučnika ovog tipa tako i Clip+ sa izvorima zvuka komunicira preko Bluetooth veze koja se pokazala kao najbolja za ovu namenu. U praksi povezivanje je gotovo trenutno i dobra stvar je što se ovaj zvučnik savršeno razume sa svim popularnim desktop i mobilnim platformama (Android i iOS).

svg%3E

Kako bi bio maksimalno konkurentan i zanimljiv na tržištu JBL je ovaj zvučnik opremio sa solidnom baterijom, čija je radna autonomija lepih 5 časova. Ista se po pražnjenju veoma brzo puni, a prava stvar je i to što je proizvođač za ovaj model izveo mogućnost da se baterija za 10 minuta toliko napuni da obezbedi slušanje muzike od nekih 30-tak minuta – opcija za one koji ne mogu da žive bez muzike. Pored reprodukcije muzike Clip+ nudi i mogućnost odgovaranja na telefonske pozive (kada se sinhronizuje sa pametnim telefonima i tablet uređajima), a može da posluži i za neki mini konferencijski razgovor gde će ponuditi zvuk bez eha i pozadinske buke koja se često javlja kod konvencionalnih rešenja u ovoj klasi. JBL je Clip+ podržao maksimalno kroz svoje Android i iOS aplikacije i toplo preporučuje svim vlasnicima ovog zvučnika da iste skinu i otkriju neke dodatne mogućnosti koje Clip+ ima. Aplikacije izgledaju komforno i grafički su lepo rešene, što otvara dodatni prostor za igranje sa Clip+ zvučnikom.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Potpuno očekivano kvalitet zvuka koji donosi Clip+ je izuzetan, pogotovo za ovu klasu rešenja i njegove dimenzije. Zvuk je konkretno čist i jasan, bez izobličenja i distrozija, dok je reprodukcija svih tonova besprekorna. Na ovom zvučniku odlično zvuče i moderne i tradicionalne note, dok je dens (dance) muzika možda i najbolje reprodukovana zbog prijatnog basa koji ima ovaj mališan. Preko aplikacije je moguće doterati zvuk po ukusu korisnika, ali i pozvati neke od predefinisanih audio modova koji odlično “šljakaju”. Sa Clip+ zvučnikom dobar zvuk i zabava su zagarantovani bilo gde i bilo kada!

Clip+ će već nakon par minuta “svirke” oduševiti svakog – i pripadnike mlađe i pripadnike takozvane “old school” generacije. Ne njemu svaka muzika zvuči fantastično, kristalno jasno i čisto, bez bilo kakvih deformacija zvuka, bez bilo kakvog šuma. Ovo je u osnovi sjajan zvučnik za uživanciju u prirodi, na moru, planini ili u krugu omiljenog društva gde god bilo. Jača strana mu je i sasvim korektna cena zbog koje ima veoma velike šanse da bude najtraženiji mali zvučnik ove godine.

Promo video o JBL Clip+ zvučniku možete pogledati na ovom link-u.

Kontakt: iStyle