Screen Shot 2019 02 10 at 18.45.42

Moć slike uz Huawei P smart 2019

Nekada smo govorili: ,,slika vredi hiljadu reči”. Ali snaga slike nikada nije bila veća nego danas – naročito za pripadnike Generacije Z.

Fotografije podučavaju, privlače pažnju i objašnjavaju svet. Ali više od svega, one istinski inspirišu na delanje i podstiču kreativnost. Kamere pametnih telefona su važne, ali podjednako bitna je i mogućnost sakupljanja slika i njihovog deljenja sa ostalima. Pamćenje je selektivno, ljudi zaboravljaju momente koje su doživeli. Zbog toga je dobra memorija neophodna i omogućava pametnim telefonima da igraju ulogu naše  lične arhive i kutije sa uspomenama. 

Huawei je odlučio da napravi pametni telefon koji će mladima pokazati da svako može da izrazi svoju umetničku prirodu. Mladi imaju prirodnu strast, entuzijazam i želju da uslikaju i istražuju svet. HUAWEI P smart 2019 je uređaj pun tehnoloških odlika koje će zasigurno zadovoljiti sve ljubitelje slikanja mobilnim uređajem. 

Zašto toliko volimo slike?

Mi smo vizuelna stvorenja. Veliki deo ljudskog mozga je posvećen obradi vizuelnih utisaka. Fotografija omogućava pripadnicima Genracije Z da izraze svoje stavove i uverenja. Fotografijom prikazuju svoj ugao gledanja i izgrađuju jedinstven odnos posmatrača i fotografa. Fotografija je fantastičan medij za pripovedanje. Zahvaljujući pametnim telefonima, priča se može ispričati upravo sada i ovde.

Nije ni čudo što su pametni telefoni sa kamerama postali toliko popularni i promenili naše živote velikom brzinom.  Sada možemo da uslikamo savršene fotografije. HUAWEI P smart 2019 pri fotografisanju  poseduje potpunu podršku veštačke inteligencije. To znači da pri svakom slikanju imate asistenciju veštačke inteligencije koja omogućava inteligentno prepoznavanje scene, dvostruka zadnja kamera je ,,naučena” da prepozna više od 500 tipova scena i stvori oznake za 22 kategorije, pružajući optimizaciju u stvarnom vremenu, tako da slike uvek izgledaju najbolje moguće.

Slike pomažu u pripovedanju

Fotografije imaju neverovatnu sposobnost da zamrznu pokret. One su poput nenapisanih priča. Iza sjajnih slika, uvek se nalazi estetska senzitivnost, sposobnost da se uhvati savršen momenat i tehnologija.  HUAWEI P smart 2019 poseduje dvostruku zadnju kameru od 13MP + 2MP, od kojih primarna kamera poseduje 5p sočivo. Primarno sočivo od 13MP se može pohvaliti otvorom blende od f/1.8, dok sočivo od 2MP prikuplja dodatne podatke o dubini polja radi stvaranja autentičnog bokeh efekta (podržava virtuelni raspon otvora blende od f/0.95-16). Korišćenjem podataka o dubini polja, HUAWEI P smart 2019 takođe može bolje da odredi ivice objekta, što mu omogućava da slika bolje portrete sa živopisnim detaljima koji zaista ,,upadaju u oko”.

Noćne priče

Noć može biti sjajna inspiracija za slikanje. Uz tako ograničeno osvetljenje, potrebna je dobra oprema za stvaranje kvalitetnih fotografija. Na svu sreću, savršene slike sada mogu biti zabeležene pametnim telefonom čak i noću. Generacija Z to već očekuje.  Zapravo, oni za to, skoro isključivo, koriste kamere pametnih telefona. U poređenju sa kamerom otvora blende od f/2.2, zadnja kamera sa otvorom od f/1.8 omogućava i do 50% više osvetljenja, za sjajne rezultate pri slabijem osvetljenju. HUAWEI P smart 2019 takođe poseduje opcije HUAWEI AI Stabilization i Hand-Held Night Mode sa dužinom ekspozicije od 6 sekundi, što pomaže da slike budu svetlije i da se zabeleži svaki detalj, uz minimalan šum.

Slike na društvenim mrežama

Platforme društvenih mreža su ispunjene prelepim fotografijama: selfiji, grupne slike, portreti, slike pejzaža… Veštačka inteligencija na telefonu  HUAWEI P smart 2019 pomaže korisnicima da uslikaju najlepše selfije uz minimalan napor. Prednja kamera prepoznaje osam vrsta pozadina portreta i optimizuje selfi fotografije u stvarnom vremenu pomoću AI tehnologije.

Ja, ja i samo ja

U režimu rada Potrait korisnici imaju opciju za podešavanje stepena efekata za ulepšavanje. Pored ulepšavanja, prednja kamera može da uslika kvalitetne selfije sa svetlom u pozadini ili pri slabijem osvetljenju pomoću algoritma veštačke inteligencije. Da li je svetlost ta koja stvara fotografije? Za fotografije svetlost ima određujuću ulogu po pitanju njihovog kvaliteta. Režim rada Portait sadrži opciju AI 3D Lighting koja stvara različite efekte, kao što su blago osvetljenje, scensko osvetljenje, osvetljenje na licu, podeljeno osvetljene i ostalo.

Savršeni momenat

Još jedna selfi opcija koja koristi veštačku inteligenciju je Gesture Control. Pomoću nje korisnici mogu da naprave pokret otvorenim dlanom, koji kameri signalizira kada da uslika. Ove pokrete može da prepozna  na udaljenosti i do 1,5m od kamere. Ovaj režim rada je naročito koristan kada je dugme za slikanje van dohvata ruke, kao i kada je uređaj montiran na selfi štap bez daljinskog upravljanja.

Kutija sa uspomenama – sakupljajte zabeležene momente

Fotografije omogućavaju pripadnicima Genracije Z da zabeleže trenutke i zauvek ih sačuvaju. HUAWEI P smart 2019 u standardnoj verziji poseduje internu memoriju od 64GB. Takođe podržava proširivanje memorije i do 512GB. Kada se spoje interna i eksterna memorija, HUAWEI P smart 2019 ima više prostora za čuvanje podataka nego neki laptop računari na današnjem tržištu. Uz toliko memorije, korisnici lako mogu da sa sobom nose slike i podatke gde god da idu. To je izuzetno važno za ljude koji žele da ih imaju pri ruci, uz mogućnost da ih podele sa ostalima. Zapravo, pripadnici Generacije Z znaju da sadašnjost predstavlja istoriju budućnosti, tako da pokušavaju da zabeleže sve oko sebe.

Kreativno ja

Pripadnici Generacije Z nemaju izgovor da ne budu kreativni. Svako ko pritisne dugme pametnog telefona i zabeleži trenutak, emociju ili pogled koji je za njih važan estetski ili lično, može biti umetnik. Uz  HUAWEI P smart 2019 lako je biti kreativan.