Vremenska prognoza sa stilom

iPhone, Android, MeeGo

Jedna od najbitnijih svakodnevnih informacija jeste vremenska prognoza. Ponekad nam treba trenutna prognoza, nekada za sutra, a najčešće za par dana koji slede. Mnogo je rešenja na ovu temu ali danas predstavljamo ona koja imaju najviše stila – Solar, Go Weather EX i Weather.

Solar

Solar je nova Apple “stvar”. Grafički, ovo je veoma jednostavna aplikacija, ali je vrlo privlačna i intuitivna. Na osnovnom ekranu, vidljive su informacije o trenutnim vremenskim uslovima izabrane lokacije gde je u pozadini, primenom boja, vizualizovana temperatura. Povlačenjem prsta po ekranu na gore, biće prikazana vremenska prognoza za naredna 24 sata. Potez u kontra smeru će na ekranu prikazati prognozu za narednih tri dana. Prepoznatljivi Apple “pinch” će vam prikazati izbor drugih podešenih lokacija i njihovih informacija. “Skrolovanje” u stranu služi za prelazak na sledeću lokaciju. Ne može biti jednostavnije. Aplikacija je dostupna na Apple Store-u kao plaćena aplikacija.

Pogledajte video koji će vam pokazati kako ova aplikacija funkcioniše.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Go Weather EX

Od kako je Android platforma počela da se razvija, jedna od najčešće obrađivanih tema za aplikacije jeste vremenska prognoza. Iako je izbor među ovim aplikacijama prilično težak, mi bismo ipak izdvojili Go Weather EX kao jednu od najboljih. Vremenska prognoza je uglavnom tačna pa samim tim možete da se oslonite na nju u potpunosti. Pored trenutnog vremena možete proveriti i prognozu za naredna 24 sata, ali i za narednih sedam dana. Standardno uz aplikaciju možete koristiti i vidžet za glavni ekran ili brzi info za deo rezervisan za obaveštenja (notification bar). Aplikacija je besplatna i dostupna na Google Play-u.

Weather

Sudbina MeeGo platforme je bila u centru pažnje u prethodnom periodu, pa se korisnici N9 ili N950 modela ipak mogu nečemu radovati. Dok se neke konkretne stvari ne promene, I za postojeće modele postoji elegantno rešenje za proveru vremenske prognoze, jednostavnog imena – Weather. Aplikacija je veoma jednostavna za korišćenje i sa svojim, pomalo strip izgledom, izgleda vrlo dopadljivo. Sve što podešavate jesu gradovi za koje želite da proveravate vremensku prognozu i u kojim mernim jedinicama da prognoza bude prikazana. Dodatne informacije poput vlažnosti vazduha i brzina vetra se takođe mogu proveravati. I ovde se “skrolovanjem” menjaju gradovi za koje će informacije biti prikazane. Aplikacija je dostupna na Nokia Store-u kao besplatna aplikacija.

svg%3E svg%3E