Budite pravi iPhone paparazzo

Još jedan dodatak za vaš iPhone

Iako nije najbolja, kamera na iPhone uređajima je više nego zadovoljavajuća. Pojavom aplikacija i servisa kao što je Instagram, popularnost upotrebe iPhone-a kao zamene za fotoaparat je dodatno porasla. Ali fali vam Paparazzo dodatak da biste postali pravi iPhone paparazzo!

Ovaj dodatak se spaja sa vašim iPhone 4, 4S I sa budućom “peticom” preko standardnog iPhone porta. Izgledom podseća na stare fotoaparate sa blicevima koje su nekada koristili foto-reporteri. Veličina ovog dodatka nije dominantna u odnosu na sam telefon, pa tako neće narušiti već sjajan dizajn samog iPhone-a.

Paparazzo može da radi u tri varijante: fotoaparat, video kamera i test mod. U varijanti fotoaparata, pritiskom na “okidač”, automatski će biti kreirana fotografija. U varijanti video kamere, ovaj “okidač” će pokrenuti snimanje video snimaka. Da stvar bude potpuna, količinu svetlost koju će lampica emitovati se može podesiti na zadnjoj strani dodatka.

Od tehničkih detalja bitno je izdvojiti da ovaj dodatak svom korisniku omogućava osvetljaj od čak 300 lumena, što je mnogo u odnosu na 10 lumena koje sam iPhone može da isporuči preko LED blica. Za ovakav osvetljaj potrebno je mnogo električne energije. Kako se autonomija baterije na iPhone-u ne bi smanjila koristeći Paparazzo, ovaj dodatak radi na dve standardne CR123 baterije.

Ovaj proizvod je još uvek u procesu prikupljanja sredstava kako bi doživeo svoju serijsku proizvodnju u okviru  Kickstarter procesa .