Screen Shot 2020 05 21 at 11.00.16

AMD lansirao novi Radeon Pro VII grafički akcelerator za radne stanice

AMD je predstavio novi profesionalni grafički akcelerator – AMD Radeon Pro VII za TV studije i inženjerske stručnjake.

Omogućavajući izvanredne grafičke i računarske performanse kao i inovativne funkcije, nova grafička kartica dizajnirana je za pokretanje današnjih najzahtevnijih medijskih projekata, složenih simulacija računarskog inženjerstva (CAE) i razvoja računarskih aplikacija visokih performansi (HPC) koje omogućavaju nove naučne iskorake.

AMD Radeon Pro VII grafička kartica nudi 16 GB izuzetno brze HBM2 (memorije velike propusnosti), kao i podršku za 6 sinhronizovanih displeja i PCIe 4.0 tehnologiju povezivanja velike propusnosti. Omogućujući do 26 posto veće performanse obrade 8K videa u Blackmagic Design DaVinci Resolve i do 5,6 puta veće performanse po dolaru u odnosu na konkurenciju pri FP64 (dupla preciznost) proračunavanju, nova grafička kartica uvodi AMD Infiniti Fabric Link tehnologiju na tržište grafičkih akceleratora za radne stanice. AMD Infiniti Fabric Link ubrzava protok podataka aplikacija omogućavajući brzu komunikaciju između GPU-a i GPU-a u konfiguracijama sistema sa više GPU-a.

Novi grafički akcelerator pruža visoke performanse i napredne funkcije koje post-produkcijskim timovima i emiterima omogućavaju da vizuelizuju, pregledaju i upravljaju 8K sadržajem bilo u kabini za emitovanje, na studijskom podu ili u vezi sa medijskim serverima. Takođe omogućava inženjerima i naučnicima da upravljaju većim i složenijim modelima podataka i skupovima, istovremeno smanjujući vreme za inženjerske simulacije i naučna računarska opterećenja.

Spec

Ključne karakteristike i karakteristike AMD Radeon Pro VII grafičke kartice uključuju:

Vodeće performanse dvostruke preciznosti – sa do 6,5 TFLOPS (FP64) dvostrukom preciznošću za zahtevna inženjerska i naučna opterećenja, Radeon Pro VII grafička kartica pruža performanse od 5,6 k po dolaru 1. nasuprot na takmičenje u referentnoj vrednosti Altair EDEM „Vijak“.
Memorija velike brzine – 16 GB HBM2 sa 1 TB/s propusnim opsegom i punim ECC mogućnostima glatko upravlja velikim i složenim modelima i skupovima podataka sa malom latencijom.
AMD Infiniti Fabric Link – širokopojasna veza sa smanjenom latencijom koja omogućava razmenu memorije između dva AMD Radeon Pro VII GPU-a, omogućavajući korisnicima da povećaju veličinu i obim projektnog opterećenja, razviju složenije dizajne i izvedu veće simulacije za pokretanje naučnih otkrića. AMD Infiniti Fabric Link nudi do 5.25 puta veći protok od PCIe 3.0 x16 sa komunikacijskom brzinom do 168 GB/s “peer-to-peer” između GPU-a.
Daljinski rad – Korisnici mogu da pristupe svojim fizičkim radnim stanicama sa gotovo bilo kog mesta za bežičnu produktivnost koristeći IP udaljenu radnu stanicu ugrađenu u AMD Radeon Pro Softvare za Enterprise.
Podrška za PCIe 4.0 velike propusnosti – PCIe 4.0 pruža dvostruku propusnost od PCIe 3.0 kako bi se omogućile nesmetane performanse za 8K, višekanalnu interakciju slike.
Frame Lock / Genlock – Omogućava precizan sinhronizovani izlaz za video zidove, digitalnu signalizaciju i druge vizuelne prikaze (potreban je AMD FirePro S400 modul za sinhronizaciju).
Podrška visoke rezolucije / više ekrana – Podržava do 6 sinhronizovanih displeja, pune UHD HDR rezolucije i jedan 8K u kombinaciji sa ultrabrzim kodiranjem i podrškom za dekodiranje za poboljšane tokove rada sa više tokova.
Profesionalna primena sertifikata – Optimizovana i sertifikovana sa vodećim profesionalnim aplikacijama za stabilnost i pouzdanost. Lista ISV aplikacija sertifikovanih za Radeon Pro softver možete pronaći ovde.
ROCm Open Ecosistem – Otvorena softverska platforma za ubrzano računanje pruža jednostavan GPU model programiranja sa podrškom za OpenMP, HIP i OpenCL, kao i podršku za vodeće mašinsko učenje i HPC okvire, uključujući TensorFlov Pi, PiTorch, Kokkos i Raja.

Software for Enterprise Radeon Pro upravljački program za akceleratorske kartice nudi stabilnost, performanse, sigurnost, kvalitet slike i druge inovativne funkcije, uključujući snimanje ekrana visoke rezolucije, snimanje video zapisa i striming. Najnovije izdanje nudi čak 14 procenata tokom godine dana poboljšanja performansi trenutne generacije grafičkih kartica AMD Radeon Pro. Novi softverski pogon sada je dostupan za preuzimanje sa AMD.com

Ažurirani AMD Radeon ProRender – fizički zasnovan program za renderovanje izgrađen na industrijskim standardima koji omogućava ubrzano prikazivanje na bilo kom GPU-u, bilo kom CPU i bilo koji OS. Ažuriranja uključuju nove dodatke za SideFKS Houdini i Unreal Engine i ažurirane dodatke za Autodesk Maia i Blender. Za programere, ažurirani AMD Radeon ProRender SDK sada je dostupan na redizajniranom web portalu GPUOopen.com, a sada ga je lakše implementirati uz Apache License 2.0. AMD je takođe objavio beta SDK naredne generacije Radeon ProRender 2.0 rendera sa poboljšanom podrškom za CPU i GPU uz „open-source“ plug-inove.

Očekuje se da će AMD Radeon Pro VII grafički akcelerator biti dostupna od strane većih prodavača / prodavača od idućeg meseca po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 1899 USD, bez uračunatog poreza. Očekuje se da će radne stanice opremljene AMD Radeon Pro VII biti dostupne u drugoj polovini 2020. godine od strane vodećih OEM partnera.