Fotografija 25555

POKLON ZA SVE UČENIKE: BESPLATNA ZAŠTITA ZA KUĆNE RAČUNARE

Kompanija Panda Security sa sedištem u Madridu, u koordinaciji sa svojom lokalnom kancelarijom za Zapadni Balkan donela je odluku da ponudi pomoć Republici Srbiji i donira besplatne tromesečne licence softvera za cyber zaštitu svim učenicima osnovnih i srednjih škola. 

Aktiviranje platformi za učenje na daljinu, sa ciljem sprečavanja širenja virusa korona i obezbeđivanja kontinuiteta obrazovnog procesa istovremeno zahteva adekvatnu zaštitu kućnih računara, kako bi se sprečile potencijalne zlonamerne akcije i omogućio nesmetan rad. 

„Kako je cyber kriminal odavno postao deo našeg elektronskog ekosistema, zaštita od istog je više nego neophodna za bezbedno i efikasno funkcionisanje. Zaštita dece od zlonamernih kodova i kontrola sadržaja tokom boravka u virtualnom okruženju postala je značajna koliko i fizički nadzor koji nad njima imamo kada ih, primera radi, izvedemo u park. Stoga smo osetili potrebu da kao društveno odgovorna kompanija damo svoj skroman doprinos i podignemo platformu koja će svim učenicima omogućiti da besplatno koriste jedno od naših najboljih rešenja za zaštitu kućnih računara i mobilnih telefona“, ističu iz ove kompanije. 

Platforma Panda DOME Advanced sastoji se od mnoštva alata koji će korisnicima pomoći kako da zaštite svoj računar od elektronskih virusa, tako i da upravljaju vremenom i sadržajima koji su deci na raspolaganju. 

Prijava za besplatno korišćenje softvera u periodu od 90 dana, odvija se putem sajta www.pandasecurity.rs/covid19, a na kome je moguće pronaći više informacija i smernice za registraciju, a preuzimanje je moguće i putem portala www.digitalnasolidarnost.gov.rs.

foto:PROMO