Fotografija 25555

POKLON ZA SVE UČENIKE: BESPLATNA ZAŠTITA ZA KUĆNE RAČUNARE

Kompanija Panda Security sa sedištem u Madridu, u koordinaciji sa svojom lokalnom kancelarijom za Zapadni Balkan donela je odluku da ponudi pomoć Republici Srbiji i donira besplatne tromesečne licence softvera za cyber zaštitu svim učenicima osnovnih i srednjih škola. 

Aktiviranje platformi za učenje na daljinu, sa ciljem sprečavanja širenja virusa korona i obezbeđivanja kontinuiteta obrazovnog procesa istovremeno zahteva adekvatnu zaštitu kućnih računara, kako bi se sprečile potencijalne zlonamerne akcije i omogućio nesmetan rad. 

„Kako je cyber kriminal odavno postao deo našeg elektronskog ekosistema, zaštita od istog je više nego neophodna za bezbedno i efikasno funkcionisanje. Zaštita dece od zlonamernih kodova i kontrola sadržaja tokom boravka u virtualnom okruženju postala je značajna koliko i fizički nadzor koji nad njima imamo kada ih, primera radi, izvedemo u park. Stoga smo osetili potrebu da kao društveno odgovorna kompanija damo svoj skroman doprinos i podignemo platformu koja će svim učenicima omogućiti da besplatno koriste jedno od naših najboljih rešenja za zaštitu kućnih računara i mobilnih telefona“, ističu iz ove kompanije. 

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Platforma Panda DOME Advanced sastoji se od mnoštva alata koji će korisnicima pomoći kako da zaštite svoj računar od elektronskih virusa, tako i da upravljaju vremenom i sadržajima koji su deci na raspolaganju. 

Prijava za besplatno korišćenje softvera u periodu od 90 dana, odvija se putem sajta www.pandasecurity.rs/covid19, a na kome je moguće pronaći više informacija i smernice za registraciju, a preuzimanje je moguće i putem portala www.digitalnasolidarnost.gov.rs.

foto:PROMO