ID 100299392

Izmanipulisani idu preko svojih mogućnosti

Uvek kada se dajemo preko mere, rizikujemo životni mir, zdravlje i stabilnost u svakom smislu. Ukoliko se naša psiha ne slaže sa našim akcijama, okruženjem, interakcijama sa određenim ljudima, a mi odlučimo da nastavimo, pogoršaćemo naše raspoloženje koje može da pređe u duži osećaj nezadovoljstva, anksioznost, depresiju….

Na davanje preko mere, žrtvovanje, se odlučujemo onda kada nam drugi obećaju uspeh.

Slušati sebe, poštovati svoje sposobnosti, znanje, potrebe, negovati svoje talente i ulagati energiju u ono što nam donosi radost i napredovanje, jedino je ispravno. Svako žrtvovanje, zanemarivanje sebe zarad dobrobit drugih, ne donosi uspeh, već trošenje zbog kojeg, ako se i pojavi šansa za napredovanje, nećemo biti sposobni da nastupimo.

Kako da znamo kada da stanemo? Onda kada prvi put, posle svoje fenomenalne akcije, stvaranja, izlaganja…., naiđete na tuđu ravnodušnost. Ako se to desi, nastavite sa svojim akcijama, ali u nekom drugom okruženju. Ne zadržavajte se na lošem mestu, nadajući se da ćete naići na uspeh. U suprotnom, upašćete u zamku večitog dokazivnja, zadovoljavanja tuđih potreba i tako ozbiljno ugroziti svoje psiho-fizičko zdravlje.

Pozitivni i željni akcija, često su žrtve manipulacije. Ako imate volju da menjate svet, doprinesete svojim znanjem i darom, dobro vodite računa o sebi. Manipulatori traže baš takve kako bi ih iskoristili. Nesebičnim davanjem, nekada osoba puna energije, postaje žrtva obmane. Oslabljena, služi drugima, gubi zdravlje, i upada u krug iz kojeg se ne izlazi lako.

Da vam se to ne bi desilo, budite jasni. Ne idite preko mere i ne podležite robovanju. Pokažite svoj stav i cenite sebe. Tako ćete dati do znanja drugima da sa vama ne mogu da manipulišu i da vas koriste.

Manipulator će ubeđivati i vas i sebe da je dobar čovek, služiće se rečenicama velikih umova i duhovnih vođa ne bi li što bolje prikrio svoje namere.

Oni su svuda, a na vam je da odlučite hoćete li im se suprostaviti!

foto:freedigitalphotos.net