ID 10086033

Sitnice u kojima istinski uživamo!

Neko će reći da uživa u zalasku Sunca na moru ili mirisu čiste posteljine, dok će oni drugi istaći kako im je omiljena aktivnost gledanje filmova i glupiranje sa ljubimcima. Međutim, istina je da su neki rituali zajednička strast većine i uživamo u njima kao da nam je to poslednje na svetu.

Period opuštanja

Nema osobe koje se barem jednom u životu nije susrela sa besanim noćima. Da li zbog učenja, vrućine ili ljubavi tek ti spoljašni faktori veoma utiču na spavanje. Ako spadate u grupu čvrstih spavača, priznaćete da nema ništa lepšeg od dembelisanja i opuštanja. Relaksacija u kadi, lenčarenje na terasi sa hladnim napitkom ili čitanje omiljene knjige posle napornog dana vam dođe kao jagoda u sladoledu – primamljivo!

Ispijanje kafice

Specifičan ukus u kojem uživa gotovo čitava planeta čini da se osećamo u tom trenutku veoma posebno. Samo dve šolje kafe dnevno smanjuje rizik od depresije kod žena pa, dame, ne dozvolite da vas bilo šta sputava u pijuckanju magičnog napitka koji nas podiže iz mrtvih, bukvalno.

Putovanja, mnogo putovanja

Putovanja su jedna od najuzbudljivijih iskustava u životu svakog pojedinca. Bilo da je u pitanju more, planina, odlazak na selo, inostranstvo ili susedni grad, dok putujemo osećamo se kao ponovo rođeni upijajući nova saznanja o pojmovima, kulturama, predmetima i osobama.

Slatkišiiiii

Iako nas često grize savest dok jedemo slatkiše i previše često sebi obećavamo još samo jedan red čokolade, prava čarolija leži u tim slatko jestivim proizvodima. Predivno osećanje preplavljuje čitavo naše telo dok se sladimo zar ne? Zahvaljujući feniletilaminu koje se nalazi u čokoladi i pretvara u dopamin (hormon zadovoljstva), osećamo se zaljubljeno!

Uživanje u dodirima

Bilo da je u pitanju prijateljski zagrljaj, umiljavanje ljubimca ili dodir voljene osobe, uživamo u istom i trenutno se osećamo voljeno i raspoloženo! Dakle, što više dodira!

Miris kiše

Postoji nešto neopisivo lepo i smirujuće u mirisu kiše. Letnji pljusak, noćna kiša, jesenja kiša koja preti nešto jačim kapima, miris same kiše je očaravajuć. Nije bitno da li šetamo, nalazimo se u kolima ili sedimo na terasi, svi imamo svoje vreme rezervisano za kišu.

Koje svakodnevne sitnice ispunjavaju vaš život?

foto: meepoohfoto at FreeDigitalPhotos.net