Sliku tvoju ljubim

Lepota u oku voljene osobe

Volja za ljubav podrazumeva zainteresovanost za druge ljude, veću komunikativnost, pa i slobodne, mnogobrojne poglede. Upravo zbog toga, najveći deo vremena posvećujemo fizičkom izgledu. Kako kažu, „lepota” je u oku posmatrača, a mi možemo slobodno da dodamo i „emocija”.

Stručnjaci ističu da, kada je ljubav u pitanju, ključnu ulogu u građenju emocije ima pogled. Gledajući našeg potencijalnog ljubavnog partnera, u našem mozgu se dešava proces koji nam omogućava da dobijemo potpunu sliku. Međutim, dešava se još jedna stvar. Glavni vizueli impuls, u našoj glavi, šalje i bočne impulse, koji drugim nervnim putevima razgrađuju naš limbički sistem i čovek tada ima i emotivni odnos prema informaciji. Iako o ovome ne razmišljamo dok gledamo ljubavnog partnera, itekako je važno za naše dalje emotivno sazrevanje.

Potreba za analiziranjem fizičkog izgleda, izražena je podjednako kod oba pola. Da li ćemo sa nekim stupiti u komunikaciju, često zavisi od toga kakva nam je slika o njegovoj spoljašnjosti, odnosno emocija, doživljaj. Ipak, baš kao i sve, i naša zapažanja mogu negativno da utiču na odnos sa partnerom. O čemu se zapravo radi?

Ženski deo populacije je veoma sklon komentarisanju drugih dama. Čak i svom partneru umeju da objasne da je slučajna prolaznica odabrale lošu odevnu kombinaciju, da joj je frizura ružna, a da su cipele, torba čist promašaj. Drage dame, istina je da muškarci, najčešće, ne dele vaše mišljenje, jer ne zapažaju takve detalje. Zamislite muškarca koji, dok gleda ženu, komentariše njenu kreaciju. Verovatno biste ga udaljile iz svog života istog trena, jer ovakvo ponašanje smanjuje vašu erotsku želju. Ista je stvar i kod muškarca. Kada pored sebe ima ženu koja je sklona čestom negativnom komentarisanju drugih dama, On stiče utisak da je njegova partnerka nesigurna, pa samim tim mu postaje i manje privlačna.

Međutim, žene ipak ne odustaju od komentara. Svesne da muškarci nagonski reaguju, One mnogo truda i novca troše na izgled. Otuda i tolika borba protiv drugih žena. Predstavljanjem drugih dama u lošem svetlu, žena radi protiv sebe. Muškarcima više igra ulogu to kako nešto nosite, da li ste istakli ono najbolje na vama, nego šta nosite. Zato ne odvraćajte pažnju od sebe pričajući o nekim prolaznicama, već se trudite da zadržite pogled svog dragog na sebi. Gledajući vas, On proučava vaše telo, a ne ono u čemu ste. Zato je rečenica da „čovek misli nekad, a oseća, uvek” potpuno istinita. Uostalom, dobro svi znamo da emocija i razum često ne idu skupa.

[box]Kažu da žena bira muškarca koji će nju da odabere. Ovo jeste istina. Kod većine žena, intuicija je veoma izražena kada je potencijalni partner u pitanju. Ona tačno zna, kolike su joj šanse kod određenog muškarca, kod kojeg će imati potvrdu da je jedinstvena, najlepša. Tada na vešt i slobodan način prikazuje svoje fizičke kvalitete.[/box]

Pored razmenjenih pogleda, emocija se stvara i u trenucima kada zajedno gledamo u neki spoljni objekat, jer svaki pogled uzrokuje neku vrstu emocije. Upravo kroz oko, beležite u glavi sliku nekog prijatnog, romantičnog, erotskog doživljaja koji vas emotivno vezuje za partnera.

Oko je ključ vašeg srca, zato radite na sebi i gledajte se sa partnerom što duže. Videćete čudo od ljubavi!