familija

Život u dvoje je bez roditelja

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Ma koliko da je vaša veza puna ljubavi i poštovanja, možete da je ugrozite ukoliko u nju pustite svoje roditelje. Poput razigranih kučića koji vuku i grickaju jastuke, u stanju su, bez namere, da pokidaju vaš topao i nežan odnos.

Bez sumnje, vest da ste pronašli svoju drugu polovinu, uneće svežinu i radost u njihove živote, jer se maštanje o unucima približava ostvarenju.

Često neće ni pomisliti na to da vi i vaša polovina možda uopšte i ne želite decu. U tom slučaju, iako ste vi svojom vezom veoma zadovoljni, postaće razočarani.

I kada želimo decu i planiramo brak, problem sa roditeljima ne jenjava.

Skloni su pitanjima “Kada ćete i kako ćete…?”, što veoma umara. Iz tog razloga se parovi danas, odlučuju na venčanje daleko od očiju svojih najbližih.

Međutim, mešanje roditelja u vaš brak, nije zlonamerno. Posle 30 godina u bračnoj zajednici, žele da prenesu svoje iskustvo. Sada kada znaju gde su greške, zamke i kako je trebalo da se ponašaju u određenim momentima, žele da to iskoriste. Svoje saznanje vide kao najvredniji poklon kojim mogu da vas daruju.

Željni su novog početka

Vaša veza ih asocira na mladost i veruju da možete da imate bolji život od njihovog, ili bar podjednako dobar, ali uz njihovu pomoć. Zbog toga život u zajednici vide kao ispravno rešenje.

Ipak, zaboravljaju da je svaki odnos jedinstven i da nema jedne formule za sreću osim “Negujte ljubav i poštovanje.”.

Iako imaju dobre namere, sukob je neminovan

U kući sa roditeljima, kao par ne možete da razvijate svoje navike i potrebe. Kad tad će doći do njihovog mešanja u vaš prostor, dnevni raspored pa i dugoročan plan.

U tom slučaju mnogo energije trošićete na život u zajednici i malo vremena ćete imati za sebe i partnera. A nedostatak vremena za sebe, sigurno dovodi do problema u vezi.

U zajednici ćete najmanje nositi ulogu ljubavnog para

 Vaša će biti noć, i to u slučaju da vas od ostalih članova ne odvajaju tanki zidovi. Jutro, takođe, može da bude vaše ako ustanete dovoljno rano, dok još uvek svi spavaju. Kako teče dan, sve više ćete dobijati ulogu sina, ćerke, snaje, zeta.

Šta bi trebalo da uradimo?

Zdravo razmišljanje uključuje samo život u dvoje.

Problem današnjice je taj što ne postoje uslovi za osamostaljivanje, pa sa roditeljima živimo i posle tridesete. Ipak, ukoliko želimo da stvorimo svoju porodicu, moramo da pronađemo način za život u dvoje. Mnogi su odnosi završeni baš zbog roditelja i njihovih velikih očekivanja, pažnje. ljubavi i dobrih namera.

Ako roditelje unesrećuje vaša želja da budete samostalni, onda morate biti potpuno sigurni u svoju odluku da odete.

Dom je tamo gde ste vi

Zato, ukoliko ćete steći uslove da budete sami, ne oklevajte i da promenite mesto u kom živite.

Život u dvoje bez roditelja, je jedini način da održite sebe i odnos zdravim!

foto:freedigitalphotos.net