posle seksa dodje tuga 78

Posle seksa dođe tuga

Promena raspoloženja nakon vođenja ljubavi

Nemir, suze, razdražljivost i anksioznost se javljaju kod nekih ženskih osoba nakon vođenja ljubavi. Tuga posle seksa je nešto što ni jedno od partnera ne očekuje kao rezultat maženja. Ipak, to je iskusila svaka treća dama, bar jednom u životu. Ima i onih koje seks redovno dovodi do stanja melanholije.

Melanholija posle seksa je svojstvena svima, bez obzira na godine. One koji su je iskusile opisuju je kao setno kajanje. To ne znači da su se one zaista kajale, niti da su bile nezadovoljne odnosom.

Razlozi za ovakvo neočekivano osećanje mogu biti različiti. Naučnici veruju da za to mogu biti odgovorne hormonalne promene koje nastaju kao posledica seksualnog čina. One takođe mogu da prouzrokuju i glavobolje.

[box]Profesor Švajcer sa Univerziteta Kvinlend, koji je proučavao ovaj fenomen, smatra da neke žene imaju genetsku predispoziciju da se osećaju melanholično posle seksa.[/box]

Vaspitanje i okruženje u kojem je devojka odrastala utiče na to kako će ona doživeti svoje predavanje partneru. Dešava se da ima osećaj griže savesti koji joj ne dozvoljava da uživa na pravi način. Može se stideti baš zbog toga što joj je bilo lepo.

Devojke su sklone da svom telu pronalaze mane i da ga doživljavaju na način koji je suprotan od realne slike. Takvo razmišljanje može da im pokvari doživljaj i uskratiti lepe trenutke.

Mnogi će reći da u vezi nešto ne valja, ako u krevetu nešto „škripi”. Moguće je da nezadovoljstvo u samoj vezi bude razlog neraspoloženja ispod pokrivača. Zato bi svaka rastužena devojka trebalo da dobro razmisli i sagleda celu situaciju, što važi i za muškarca.

Problemi iz drugih oblasti života mogu značajno da utiču na potrebu za seksom kao i na raspoloženje tokom i nakon vođenja ljubavi. Iako je seks univerzalni lek za mnoge probleme, ponekad je teško prepustiti se.

Tuga u postelji nije retka pojava, a to govori i podatak o trećini žena koje su se nekada osećale melanholično nakon vođenja ljubavi. Ako se i vama nekada to desi, ili ako vam se često dešava, razmislite šta je pravi razlog vašeg neraspoloženja.

 ilustracija: Tijana Janković