lesnik

Smršajte zimus jedući sladoled!

Zašto biste se odrekli svoje omiljene poslastice zimi – sladoled je slatkiš koji vole sve generacije i koga se lako ne odriču ni oni koji imaju višak kilograma. Verovali ili ne uz sladoled možete da smršate i to na zdrav način; samo je važna prava mera i sladoled koji se pravi od vrhunskih sastojaka, zato je zanatski sladoled nezamenjiv.

Pravi zanatski sladoled, od najboljih svežih sastojaka, uz vrhunsku tehnologiju i autentičnih ukusa možete probati u Poslastičarnici – mestu koje će vas podsetiti na najlepše trenutke detinjstva.

Zvuči bajkovito – jedete sladoled i gubite kilograme. Ukoliko ovu poslasticu jedete uz neku balansiranu i zdravu dijetu nećete imati potebu za slatkim, a zbog svoje nutritivne vrednosti sladoled će vam obezbediti sve neophodne minerale i vitamine. Da ne pričamo o psihološkom efektu zbog kojih mnoge dijete i propadnu jer se onaj koji ih drži lišava sebi omiljene poslastice. Ovde to nije slučaj – sladoled može da vam dođe kao nagrada što ste istrajni u svojoj nameri da smršate. Najnovija istraživanja Centra za zdravu ishranu iz Kolorada su pokazala da ukoliko se ova namirnica konzumira na pravi način tope se masne naslage.

Istraživanja su pokazala da je glavni sastojak zbog koga se kilogrami tope kalcijum, koji prosto sagoreva masti i time daje bolje rezultate od niskokaloričnih dijeta.

Sladoled je odličan izvor energije i može da zameni jedan obrok. Pored kalcijuma i fosfora bogat je i drugim mineralima i vitaminima. To pre svega uključuje vitamine A,C, D i E, kao i B-6 i B-12, koji su važni za proizvodnju energije, neurotransmitera i crvenih i belih krvnih zrnaca značajnih za održavanje nutritivne ravnoteže i poboljšavanje metabolizma. Brz metabolizam podrazumeva i brže topljenje masnih naslaga.

Da bi dijeta bila uspešna važno je da se pridržavate nekih pravila: nikad više od 2 kugle, koje možete pomešati sa nekim voćem da dobijete bogatiji ukus sladoled jedite polako, uživajte u svakom lizu i zalogaju i neka konzumiranje traje najmanje 15 minuta, koliko je potrebno da se stvori osećaj sitosti neka vam odlazak na sladoled bude ritual ili nagrada što ste jeli manje, vežbali napornije i popili najmanje osam čaša vode dnevno.

“Mi vam predlažemo sladoled punog ukusa, dovoljno sladak da utolite svoju potrebu za poslasticom, pri tome sadržajno kvalitetan da će vam dve kugle biti dovoljne da budete siti i srećni. Pored uobičajenih mlečnih sladoleda od vanile, čokolade, pistaća, straćatele, lešnika i plazme… kod nas je popularan mocart sladoled i jogurt sladoled koji se pravi od pravog domaćeg jogurta, dobijenog sa farme, a imamo i novu zvezdu u našoj Poslastičarnici – SLADOLED OD SUSAMA.” Poslastičarnica

Lekovita svojstva susama su odavno poznata i smatra se namirnicom koja usporava starenje. Tu su i nisko kalorične voćne sladolede koji su pri tome i posni jer se prave na bazi vode.

Trenutno je u ponudi sladoled od dunje, kruške, drenjina, suvih šljiva, pa i čokolade, a jedino kod nas možete probati sladoled od divlje trešnje, ubrane podno Kopaonika. Uz pravu poslasticu – vrhunski sladoled i dijeta će vam biti lakša.

Izvor: www.dijetaplus.com