IMG 20190422 123604
dav

Formiran Medeni vrt u parku na Adi Huji na Dan Majke Zemlje

Supernatural, Oriflame, Opština Palilula 22.04.2019.

Saradnja organizacja civilnog društva, biznis sektora i državne uprave temelji su prosperitetnog družtva. Upravo na ovim temeljima zasniva se saradnja pokreta Supernatural sa kompanijom Oriflame i Gradskom opštinom Palilula. Uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, Ambasade Kraljevine Švedske u Srbiji, danas je na Adi Huji, u Supernatural parku formiran Medeni Vrt.

Stotine lavandi, ruzmarina, žalfije zasađeni su na Adi Huji, kao deo projekta revitalizacije ekosistema Ade Huje. Medeni Vrt je vrt za pčele; medonsne biljke treba da privuku pčele u park na Adi huji i da podstaknu biodiverzitet parka. Pčele su najvažnija karika u ekosistemu, i neophodne su za reprodukciju gotvo čitavog biljnog sveta planete.

Bez pčela ne bi bilo ni nas ljudi, zato je imperativ da očuvamo pčele i pospešimo njihova staništa. Uz novoformiran medeni vrt, danas su Predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić, Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, Ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji Jan Lundin i direktorka marketinga Oriflame u Srbiji Mirjana Zonić zasadili i autohtone bele vrbe, kao završni deo projekta pošumljavanja Ade Huje, gde je od početka godine posađeno 400 novih sadnica autohtonog drveća.

Sledeći Supernatural biće održan 21. septembra 2019. a glavna akcija će biti pošumljavanje Ade Huje, uz bogat muzički program i brojne radionice.