ID 100393460

Pet crtica do ljubavi

Postoje oni dani, kada Kupidon nije u fazonu da odapinje zlatne strelice ljubavi i spaja usamljena srca. Svi pojedinci koji žele da im se u skorije vreme dogodi lepa i neočekivana ljubav, neka obrate pažnju na njene sledeće pokazatelje.

Nema potreba da vas Kupidon pogodi strelicom, kako biste osetili leptiriće u stomaku. Pustite vi njega, usmerite se na sledeće korake, koji definitivno vode putem do sreće.

Američki psihoterapeut Gari Njuman, sproveo je istraživanje i otkrio pet jednostavnih koraka do ljubavi, koje nekada nismo u stanju da protumačimo na pravi način.

Kontakt očima

Verujemo da vam zvuči kao kliše ali kontakt očima igra veoma bitnu ulogu u zaljubljivanju. Istraživanja koja su sprovedena, pokazuju da zaljubljene osobe oko sedamdeset posto vremena, uspostavlju i održavaju kontakt očima sa svojim parom. Ima nečeg intimnog i snažnog u dužini pogleda i načina na koji vas neko upija. Ako niste sigurni da se dopadate određenoj osobi, obratite pažnju na njegove/njene oči. Ali ne sa velike razdaljine, već neka to bude na pristojnoj granici.

Da li se čujemo?

Sasvim je normalno da se zaljubljeni pojedinci utrkuju sa forama i lepim pričama, kako bi osvojili poen više, kod suprotnog pola. Ljudi zapravo vole da se osobe interesuju za ono što žele da kažu i da isto to pažljivo slušaju. Kada pojedinac sluša, on pokazuje da mu je stalo do toga šta druga osoba oseća i kakva su njena iskustva. ako potencijalni partner tera neke svoje priče, ne obraća pažnju šta imate da kažete ili vas ne sluša, takav vam nije potreban.

Potvrda i poštovanje

Kada učinite da se neko oseća vrednim i poštovanim, otvarate vrata za veeeliku ljubav. To je najbitnije. Da li ste znali, da se čak oko 50 posto odnosa zaljubljenih parova završilo krahom jer poštovanje nisu osetili kod kuće od strane svojih partnera. Poštujte tuđa osećanja, navike, vreme, mišljenje. Ne morate uvek da se slažete sa istim ali naučite da cenite.

Smejanje!

Uvek je lepo videti srdačnu i nasmejanu osobu. Smeh čini da se osećamo laganim, opuštenim, dopadljivim, lepim i atraktivnim. Ako se smejete što češće, gotovo je sigurno da će upravo vaš osmeh nekog razoružati i učiniti da se zainteresuje za vas. Da li biste pre prišli namrgođenoj osobi ili nasmejanoj? Već znamo odgovor.

Dodir čini čuda

Stigosmo i do petog koraka, a on nam donosi svemogući dodir. Potreba za zagrljajem, dodirom, češkanjem čini da se partner oseća vrlo udobno i raspoloženo. Prema nekim istraživanjima, parovi koji se često dodiruju, zadovoljniji su i srećniji u svojoj vezi.

foto:freedigitalphotos.net