ID 100173836

Prekid veze oči u oči

Raskidi preko cedulje, SMS-a, telefona, najgori su načini da saopštite nekome da ga više ne želite. Na vašu odluku da odete iz odnosa partner će gledati sa više razumevanja ukoliko mu to saopštite gledajući ga u oči. Raskidom preko medija, ostavljate mu prostor da režira i produži agoniju.

Ostavljanje drage osobe preko hladnog medija, u njoj stvara duplo veću bol, jer nema mogućnost da vas zagrli i oprosti se onako kako je potrebno čoveku- emocionalnom biću. Svako dodatno, nekorektno ponašanje, pojačava mentalnu i psihičku uznemirenost. Oproštajni zagrljaj, možda zvuči besmisleno, ali znači mnogo. Kažu da lepi rastanci ne postoje, ali sve može da dobije smisao samo ako ubacimo malo nežnosti i ljudskosti. Istina je da rastanci nisu laki, pa čak ni za onoga koji ostavlja. Ipak, ljudski um je toliko moćan da može od lošeg trenutka da napravi dobar i nastavi dalje bez većih ožiljaka.

Suze, osećaj krivice i da smo prevareni, manjak samopoštovanja, gubitak samopouzdanja, još su veći kada nas neko napusti preko drugog lica, određenog medija. U nama se, u tom trenutku, javlja neverica. U glavi vrtimo samo jednu rečenicu, a to je da nas je napustila osoba kojoj smo verovali i koju smo neizmerno voleli. Ovo stvara duboke ožiljke i nova pitanja iz dana u dan. Zar nismo zaslužili živu reč i objašnjenje, mogućnost da i sami kažemo sve što mislimo, pitamo sve što bi nam pomoglo da razumemo i prihvatimo rastanak?

Partner je odlučio da ode na način koji je za njega najbolji. Poštujte to. Poštovanjem njegovog postupka, umirićete sebe i razumeti zašto je otišao baš tako. Objasnite sebi, da njegov način nije i vaš i da ste Vi najbitniji. Vratite se svojim svakodnevnim ljubavima i ugodite sebi. Lako ćete je kroz neko vreme podeliti sa drugima. Za početak je najbitnije da se posvetite sebi, vratite samopoštovanje i samopouzdanje.

Kao emocionalna bića, gubitak voljene osobe može trajno da nas osakati, a posebno način na koji smo se rastali. Zato sa rastancima moramo biti oprezni i izneti razlog makar on bio i to da jednostavno više nismo srećni u odnosu.

Ukoliko je ljubav prestala, recite. Nije tragično to što partnera možda više ne gladate istim očima i osećate da vas ne ispunjava. Zato idite slobodno, ali uz oproštajni zagrljaj.

Prijateljstvo posle veze je moguće!

Bivši partner može da postane veoma dobar, možda i najbolji prijatelj. Kada strast nestane i ostane samo drago biće sa kojim volite da pričate, nema nikakve opasnosti da će doći do komplikovanog odnosa. Počnemo da se volimo kao brat i sestra i dobijamo odnos za ceo život. Neke partnere i biramo po tome što su nam duhovno i mentalno bliski, ali umesto da stvorimo veliko prijateljstvo uđemo u emotivnu vezu, jer smo u tom periodu tragali za ljubavnikom. Zato ne odbacujte olako svoje bivše. Mogu da budu dragoceni.

Ukoliko želite da prekinete odnos, objasnite se, recite sve što osećate i ne osećate. Rastanak uživo može biti bolji nego što se to čini na prvi pogled.

Na taj način će i partner pronaći svoje skrivene želje i osvestiti mane. Možda ćete ga naterati da se zapita da li je stvarno u vama našao to što želi ili bi trebalo da nastavi dalje.

Svaki čovek koji poseduje izuzetne vrline zna da se prema ljubavniku uvek ophodi sa poštovanjem, pa čak i kad se odlazi. Budite osoba koja se pamti po lepim stvarima, jer biti nečija lepa uspomena, nije mala stvar. Uvek će vas pratiti pozitivna energija!

foto: freedigitalphotos.net