Screen Shot 2016 06 14 at 21.56.23

Staklena kuća sa drvetom

Kuća na drvetu je oduvek bile san svakog mališana ali i odraslih pojedinaca. Ušuškane i smeštene visoko iznad zemlje, kućice na drvetu vas skrivaju daleko od tuđih pogleda. A da li biste voleli kada biste imali pravo, živo drvo u središtu kuće?

Ideja za gradnju konceptuelnog kružnog, staklenog doma, koji bi u svom središtu čuvao celo odraslo drvo, potiče od kazahstanskog arhitekte Aibek-a Almassov-a.

Ovako napravljen cilindrični dom bi se sjajno uklopio u prirodu i svojim vlasnicima bi pružio neverovatno iskustvo i predivan pogled na zeleno okruženje.

Arhitetka je istakao da je glavni cilj ovakvog projekta alternativa građanima naspram ubrzanog života u gradovima.

Zašto bi ova kuća bila jedinstvena?

Glavna zvezda ove transparentne kuće bi bilo živo drvo u sredini kuće. Spiralno belo stepenište bi se obmotavalo oko drveta, a stakleni zidovi bi otkrivali svu lepotu unutrašnjosti i još predviđena četiri sprata unutar kuće. Planirano je da kuća bude izgrađena od metalnih stubova, podova od betona i staklenih zidova, od poda do plafona. Ako se pitate koliko bi ovo zadovoljstvo koštalo buduće vlasnike, imamo odgovor i za to. Sama izgradnja staklene kuće bi koštala oko 230 000 funti.

Da li biste voleli da se bašakrite u prostranom domu, sa neverovatnim pogledom i najvećem „sobnom“ biljkom na svetu?

foto:YouTube screenshot