seksualna vestina kao nepozeljna 790

Seksualna veština kao nepoželjna

Problem je u glavi

Priča o ljubavnim igrama bila je tabuisana, a samim tim kočila je razvijanje čoveka. Muškarčeva dominatnost je bila jedina pravilna, a svest o tome kako se žena oseća u toku seksualnog čina, bila je zanemarena. I sve tako do 1960 godine… A kako je danas?

Od seksualne revolucije prošlo je, otprilike, 50 godina. Sasvim dovoljno za promene u političkom, naučnom, tehnološkom svetu, ali ne i i za promene koje bi sprečile ljubavne neuspehe. Seksualna revolucija nije donela i povećanje svesti o tome, koliko je suzbijanje Ega više nego poželjno, kada su seksualni odnos, ljubav u pitanju.

Pojedine muškarce, istina da je njihova žena „vešta” u krevetu, ne može da oduševi. Skloni su razmišljanju, gde je njihova draga naučila „te” ljubavne veštine? Sve bi bilo lako, kada umišljen problem ne bi izašao na površinu i ugrozio ljubavnu vezu. Ponekad se to ugrožavanje manifestuje kroz muškarčev bes i česte svađe, a katkad i kroz njegovo ignorisanje nežnije polovine. Njegov Ego je povređen, što pokreće lavinu nepromišljenih akcija. „On” misli kako je samo objekat za dostizanje „njenog” seksualnog užitka. Dešava se i da postane previše grub tokom seksualnog odnosa. Pomisao na drugog muškarca, sa kojim je ovladala ovim „umećem”, zavija ga u crno. Ponekad počinje sa osvetom, tako što svojoj dragoj uskraćuje seksualne odnose. Često ume i da kaže kako ga ne zadovoljava njeno ponašanje u krevetu i kako se ne poklapaju. Sve ovo pored psihičkog loma, prekida emotivne veze, može da dovede i do fizičkog zlostavljanja.

Kod žena je stvar malo drugačija. One ne brinu mnogo za prošlost, već za sadašnjost. Kako žene mogu da se zaljube u muškarca zbog njegove velike seksualne veštine, javlja se strah kroz pitanje “šta ako tako „vešt” ode kod druge”, kao i „ne želim da drugoj pruži isto zadovoljstvo”.Tada nastaje pravi pakao. Slede učestali telefonski pozivi, želja da u svakom trenutku sazna sa kim je njen dragi i gde. Svesna njegove „spretnosti”, misli kako mu je razvijena i potreba za novim iskustvima, seksualnim doživljajima na najrazličitijim mestima. Ovo „režiranje” ide toliko daleko, da žena postane najveći neprijatelj svojoj ljubavnoj vezi.

Iako se o seksu priča javno u svakom trenutku, iako erotika, gola tela, aludiranje na seks, prodaju svaki proizvod, i dalje ne želimo da shvatimo da je On čista, prirodna potreba. Preuveličavanje, „režija” u glavama koja se zasniva na bivšim intimnim partnerima naših sadašnjih, ugrožava zajedničku budućnost i građenje čvrste emotivne veze.

Prihvatanje činjenice da je partner živeo i pre nas, od velike je važnosti. Razlog njegovog umeća nije samo određeni broj partnera, već i zainteresovanost da što više sazna kroz razgovor, literaturu o ovoj temi. U ostalom, šta može da bude loše u činjenici da je neko vešt ljubavnik i da vam pruža neverovatan seksualni vrhunac. Loša je samo „režija” u vašim glavama. Ukoliko smatrate da je vaš dragi ili draga, pravi virtuoz u krevetu, uništite Ego, osećaj sujete, posesivnosti. Uživajte u partnerovim znanjima i umećima, jer prava istina leži samo u tome da ste pravi srećnik.

fotografija: Tijana Janković