ljubavni filmovi opasni po veze 467

Ljubavni filmovi opasni po veze

Malo iskrivljenija slika o ljubavi

Unapred već znajući da će kraj biti srećan ali opet, nekako su srećni završeci uvek lepi. A onda požele da i one imaju ljubavnu priču kao na filmu, ali realnost je malo ipak drugačija…

U ljubavnim filmovima, nekako, posebno uživaju žene za razliku od jačeg pola. Priželjkuju da se nađu u sličnoj situaciji kao glavna junakinja na filmu koja je po pravila veoma lepa, uspešna u poslu kojim se bavi i veoma voljena, ako ne na početku filma onda zagarantovano negde na sredini. A onda opet, nekako, i imaju sreću da nalete na savršenog muškarca sa kojim će imati male trzavice, ali će opet biti srećne kao nikada do sada. Ovaj scenario toliko je do sada puta viđen i ispričan. U realnom životu je drugačije, ali pojedine žene uporno priželjkuju da žive u ljubavnoj bajci bez kraja.

Tim naučnika iz Škotske je analizirao oko četrdesetak filmova koji su snimljeni između 1995. godine pa sve do danas. I zaključak je na kraju da je većina scena između ljubavnih parova na filmu veoma nerealna. Čak sedamdeset odsto onoga što je snimljeno nema nikakvih izgleda da se damama dogodi u stvarnom životu. Tako je analizom obuhvaćeno oko dve stotina žena koje su redovne pratile filmove romantičnog žanra i zaključeno je da su u realnom životu imale problema da pronađu partnera po svojoj meri, ostvare zdravu i normalnu vezu. Čak i one koje su pored sebe imale trenutnog partnera, komunikacija izmeđi njih je bila veoma loša, jer žene u realnom životu žele, baš kao i na filmu, da njihov partner unapred zna svaki naredni potez svoje voljene, kao i sve njene potrebe.

Ljubavni filmovi šalju poruku da za svaku osobu postoji neko ko je savršen i stvoren samo za nju kao i da će se nesumnjivo sresti pod najneuobičajenim okolnostima i roditi ljubav koja ne poznaje granice. Često smo se uverili da i nije baš sve tako kao na filmu, ali i nije loše makar malo maštati o tome kako vas po celom gradu i zemlji traži dragi, samo da bi vam uživo saopštio da ste mu najbitnija osoba u životu.

foto: publicdomainpictures