ID 100171580

Ljubav ne trpi glumce

Koliko puta ste videli ljubavni par izuzetne lepote, koji se non-stop dodiruje, i pomislili „mora da su ludo zaljubljeni jedno u drugo“? Ipak, uprkos divljenju, od ljubavnih akcija odustajemo baš zbog toga što mislimo da je osoba suviše lepa, pametna, sposobna, a da mi nismo dovoljno dobri. Tako dugo ostajemo samo posmatrači tuđe ljubavne sreće.

Želimo ljubavni sklad, ali od njega bežimo. Umesto iskrenosti, rado biramo glumu i ne znamo šta želimo. Ukoliko ne verujemo u sebe, mogućnost da nas neko voli baš takve kakvi jesmo, onda je sigurno da nam se piše čuvena rečenica koja glasi „nemam sreće u ljubavi“. Dešava se da za svaki par koji ugledamo, pomislimo kako se neizmerno voli, pa onda zavidimo, umesto da nam bude drago.

Zašto je bitno da osetimo sreću zbog drugih?

Ukoliko prepoznamo i ugledamo veliku ljubav, koja se ne ogleda samo u dodirima, moramo se nasmejati, jer je to znak da i sami umemo da volimo na pravi način. To nam govori da postoji sigurna mogućnost da izgradimo kvalitetan odnos i da nam ljubav bude uzvraćena. Ako smo srećni zbog drugih, spoznaćemo pravu radost.

Ipak, mnogi nisu u stanju da se vesele tuđoj sreći, jer sami nisu spremni za nju. Nažalost, istina je i da nije ljubav baš sve što vidimo. Mnogi odnosi su u javnosti više nego dobri, bar stičemo takav utisak, ali se u dosta slučajeva, iza kulisa, kriju patnja i nesklad.

Često imamo priliku da vidimo dvoje koji se drže za ruke, odlaze u supermarket, šetaju sa osmehom i sve liči na miran odnos. Možda i jeste miran, ali je isto tako moguće da je u pitanju vikend ljubav, da su zajedničke akcije samo kupovanje mira, potreba za pomoć. Mnogi naizgled srećni parovi su se narednog jutra rastali, jer on i ona žive u različitim gradovima, a potom odlučili na raskid. Zato ne vezujte ljubav za sliku u kojoj dvoje odlaze u prodavnicu, nakon čega pripremaju romantičnu večeru. Mnoge veze su to imale, ali se nisu održale. Za pravu romantiku i saosećajnost, potrebno je mnogo znanja i sposobnosti da osećamo.

Treba shvatiti da ma koliko odnos izgledao skladno na ullici, to ne mora biti i u kući. Ponekad sve stvarno i funkcioniše. Veza je puna dodira, romantike, zajedničkih buđenja, ali se ipak sve loše završi. Koliko je odnos kvalitetan zavisi koliko smo mi sposobni da budemo prisutni, koliko smo u stanju da volimo. Danas vešto oponašamo sreću, ljubav, ali ih ne osećamo, jer mnogo čega nismo svesni i ne prepoznajemo.

Gluma je ono čime se služimo. Ona je tu zbog nemogućnosti da volimo duboko i iskreno. Raskid posle duge veze često ume da donese značajnu istinu, u kojoj shvatimo da smo bili veoma površni, da smo davali malo, a nismo ni umeli da primimo ljubavne darove. Ukoliko nam se to dogodi, potrebno je da se približimo sebi, poradimo na samoostvarenju, a pre toga shvatimo i prihvatimo svoje mane.

Ma koliko da nam se neko čini savršenim, nekada je to samo naša, izrežirana slika. Koliko god da je neko divan i nežan ljubavnik, ne znači da je sposoban za ljubav. Da je ključ uspešne veze izgled, ne bi bilo toliko suza. Rečenica „On/ona ima to nešto“, zapravo govori koliko spoljašnjost nije bitna.

Prepoznavanje srodne duše je u pogledu, razgovoru, energiji… Pravu i veliku ljubav često ne možete da vidite. Ona nije transparentna, već intimna i duboka. Ne prepoznaje se po dodirivanju, već po mirnoći, sjaju u očima, uspravnom i lakom hodu, iskrenom osmehu…  Ona ne muči i ne rastužuje, već donosi veliko zadovoljstvo!

Ukoliko se u svojoj vezi smejete, ozbiljno razgovarate, družite, vodite ljubav, ponekad i „zapenite“, ali opet zagrlite, budite sigurni da ste na pravom mestu i uz pravu osobu.

foto: stockimages at FreeDigitalPhotos.net