ID 100103584

Nega suve i kovrdžave kose

Koliko žena poželi dugu kovrdžavu kosu. Uvojci su romantični i nose neverovatan šarm u svojoj bujnosti, koji licu pruža svojstvenu draž. Međutim, kovrdžava kosa je veoma zahtevna za negovanje, jer je suvlja i potrebno ju je sa puno pažnje i ljubavi održavati, kako ne bi izgubila na kvalitetu i sjaju.

Iz kuhinje nam stiže pomoć! Evo nekoliko sasvim prirodnih maski koje će negovati i ulepšati kovrdžavu kosu na najbolji način:

Vitaminska bomba

Potrebni sastojci:

1 banana, 1 kašika meda, 1 jaje, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašika jogurta i nekoliko kapi eteričnog  ulja po želji, najčešće se koristi lavanda

Pomešajte izmućeno jaje sa maslinovim uljem. Zatim dodajte prethodno ispasiranu bananu, med, jogurt i eterično ulje. Masku nanesite i utrljajte ravnomerno po celoj  kosi. Vrlo je bitno da maska dopre do temena, ali i do suvih krajeva. Kosu umotajte plastičnom kesom i ostavite masku da deluje oko pola sata. Kosu prvo isperite mlakom vodom, a zatim je našamponirajte i ponovo isperite prohladnom vodom.

Ova maska je prava vitaminska i proteinska bomba za kosu. Hrani, vlaži i neguje kosu dajući joj blistav sjaj. Dlaka postaje čvršća, a lokne zdrave i lepo definisane.

Maska za osvežavanje suve kose

Potrebni sastojci:

1 čaša jogurta, 1 kašika svežeg limunovog soka i 1 žumance

Pomešajte sve sastojke i  ravnomerno namažite po celoj kosi. Ostavite masku da odstoji pola sata. Isperite šamponom, a zatim nanesite balzam za kosu.Kosa će za tren postati puna života, osvežena i lepa.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Ove maske je poželjno koristiti jednom nedeljno kako bi efekat bio najbolji.

Svakodnevna nega

Češljanje

U svakodnevnom negovanju kovrdžave kose izbegavajte grubo češljanje gustim češljem. Koristite retko nazubljene četke i češljeve. Frizeri preporučuju da je najbolje češljati lokne samo prstima. Češalj koristite kada je kosa mokra, kako se ne bi mrsila.

Hidratacija kose

Neka vam  hranljive maske postanu obavezan deo nedeljnog rituala. Imajte na umu da je to preko potrebno suvoj kovrdžavoj kosi.

Sušenje

Kada god je to moguće izbegavajte sušenje fenom.  Tako se kosa neće dodatno isušiti, a lokne će biti lepše definisane. Izbegavajte upotrebu presa za kosu, jer na taj način dodatno isušujete vlasi i nikada više nećete  moći da povratite prirodnu lepotu uvojaka.

foto: FreeDigitalPhotos.net