ID 10033120

Da li za voljenu osobu činimo prave stvari?

Od nekih osoba ćete čuti da su partneru dali “sve”, poklone, putovanja, mesto za život, karijeru…, ali da nisu zadovoljni svojom vezom. Razlog za to je što nisu spoznali pravo davanje, puno osećaja, radosti, empatije, poštovanja i Ljubavi.

Internet mrežama kruži video snimak na kom se vidi kako pas čuva drugog psa, nastradalog u saobraćaju, kako ga štiti svojim telom i pokušava da ga skloni sa puta. Čak i oni tvrđeg srca, ne mogu  da ostanu mirni pred ovakvom scenom. Dok gledate tog psa kako se bori za svog prijatelja, shvatite da je oko nas puno ljubavi, ali da smo nesposobni da je primetimo.

Često ne razumemo ni svog partnera, puni smo strahova, neznanja i zato nismo sposobni za čistu i veliku Ljubav. Ljudi u vezama su previše okrenuti ličnom uspehu, materijalnom ostvarenju, zaboravljaju na iskrenost i čistotu duše. Ne čuvaju jedno drugo od svojih i tuđih ružnih reči, postupaka. Ne uživaju sa partnerom u svakom trenutku, ne vesele se malim zajedničkim stvarima. Umesto toga, frustriraju jedno drugo dok žive u budućnosti, kada će imati dosta novca… Ljubomorni su, nepoverljivi i uvek sumnjaju u partnerovu vernost. Na kraju zaboravljaju šta je to što su  zavoleli jedno kod drugog .

Svi razmišljamo o egzistenciji i o tome kako ćemo živeti sutra. Međutim, to ne sme da ugrozi našu sadašnjost, niti da utiče toliko da potpuno ogrubimo i zaboravimo na Ljubav i svet oko sebe.

Ako zaista volite nekoga podržavajte ga, štitite u nevolji i budite tu i kada ne ide sve lako. Imajte poštovanje, ne ogovarajte ga kod drugih ljudi, ne oglašavajte na sva zvona kada stvari krenu naopako. Ne govorite ružno, čak ni onda kada se veza prekine. Osoba sa kojom delite, ili ste delili život, mora da bude sačuvana od ostatka sveta. To je najintimniji deo vas, samo vaša priča.

Mnogo ćete učiniti za svog partnera ako mu postanete najbolji prijatelj, neko kome može da veruje, sa kim je blizak i intiman. Tada će vreme provedeno sa vama, za njega biti najdragoceniji deo dana.

Nemojte samo da očekujete, već pružite ono što nosite u srcu. Izbacite loše misli i bićete jedno drugom najveća podrška.

Na mnogo šta u životu ne možemo da utičemo, ali možemo na osvešćivanje svoje ljubavi. Kada bismo jedno drugom prišli sa više razumevanja, i kada bismo slušali malo više srcem sve ono što partner ima da nam kaže, učinili bismo puno za voljenu osobu.

Uživajte u svakom zajedničkom trenutku, a svesni svoje velike ljubavi i prijateljstva, sve što činite, biće nepogrešivo za onoga koga volite!

foto:freedigitalphotos.net