Iz ženskog ugla

Kad im se vrata otvore, ne znaju šta da rade

Svi želimo da biramo, ali i da budemo izabrani. Žene bi volele kada bi muškarci prvi prilazili, jer na taj način dobijaju potrebnu pažnju i osećaj da su jedinstvene. Muškarci bi voleli da žena pokaže više od fizičkog izgleda.

Oduvek se ženska inicijativa tumačila kao otvoren poziv na seks, ali je takvo tumačenje potpuno pogrešno. One, jednostavno, kada im se neko dopadne, kreću u akciju sa željom da ostvare komunikaciju. Dama prilazi muškarcu koji joj se dopada iz razloga, jer je sklona maštanju i što bi duže čekala na njegov znak, njena slika o potencijalnom ljubavniku, postala bi potpuno idealizovana. Današnja žena zna koliko problema to donosi, pa je stvar uzela u svoje ruke.

Dama retko greši u proceni dok samo posmatra osobu koja joj se dopada. Dobro poznaje govor tela, ima savršenu intuiciju, zato je njen odabir toliko precizan. Greši samo ako ne veruje svom unutrašnjem glasu. Još na prvi pogled zna koliko može da ”dobije” od muškarca pa čak i da li je spretan u krevetu.

Mnogo je onih muškaraca koji prilaze damama, a koji su naviknuti na odbijanje. Toliko su puta odbijeni da im to više ne predstavlja problem, a i trema je odavno nestala. U njihovim glavama vlada mišljenje da je gotovo nemoguće da njihov prilazak pređe u dublju komunikaciju. Zbog tvrdog ženskog srca retko dobiju zeleno svetlo, ali kada se to desi nastane konfuzija i pitanje ”Šta dalje”? Jednostavno, Oni ne znaju kako da se pomere od početka. Ukoliko devojka uđe u komunikaciju i postavi kakvo pitanje, gospodin se, često, gubi u masi. Očigledno da je u pitanju manjak snalažljivosti, gubitak spontanosti i ideje za dalje. Za to su muškarci krivi koliko i žene.

Šta to žene ne rade kako treba?

Čitav problem leži u činjenici da muškarci ostvaruju odnos kako bi došli do seksa, a da žene, pored uživanja, seks koriste kako bi pridobile partnera. Bar je tako bilo nekad, sve dok žene nisu morale da prekinu svoju ličnu tragediju. Trudeći se da svojim seksualnim umećima ostvare čvrstu vezu i veliku emociju, često su ostajale same i povređene. Muškarac je seksualnim činom oduvek dobijao i telo ali i duh dame, ali ona, često, samo prazninu. Onda je došlo do takozvane jednakosti odnosno ravnopravnosti u kojoj svi ulazimo u seksualne odnose bez velikih očekivanja i potrebe za emocijom. Jedni ovo tumači kao dobro, dok drugi ne, u zavisnosti od ličnih ubeđenja i potreba. Sve je više muškaraca i žena koji ne žele ozbiljne veze, jer ih ometaju u samoostvarenju, a tu je i nedostatak želje da se ”prilagode” nekome, kao i strah od napuštanja.

Muškarci sve više zapostavljaju svoju muškost, a dame su krivci za to.

Ženska energija je veoma jaka i gotovo svemoguće. Sa akcijama nežnijeg pola muškarci često ne mogu da se izbore, pa ono što im najbolje ide jeste odlazak i beg od problema. Ona prilazi, zavodi, odlučuje i vodi i pri seksualnom spajanju. Za ovo poslednje su krivi mučkarci, jer se od žene danas očekuje da bude vešta i samouverena poput porno zvezde. Ipak, postoje oni muškarci kojima ovako nešto baš i ne prija.

Žene budite žene, mučkarci budite muškarci!

Žene ulažu u svoju lepotu, seksipil, ali sve više zapostavljaju svoje duhovne, umne kvalitete. Pojedini muškarci se žale na to i govore ”Ok, lepa si i zgodna to vidim, ali pruži mi još nešto, progovori da vdim ko si”. Dame u velikoj meri, kada im muškarac priđe, okrenu glavu. Veruju da im lepota to dozvoljava, što je svakako rezultat velikog uticaja medija i uvreženog pravila da muškarci vole kučke. Dok žene glume Holivud, jači pol postaje nemoćan pred svom tom lepotom i igorisanjem. Ipak, žene bi morale da progovore, kako bi odbile pogrešne, a privukle prave i smanjile broj isfrustriranih muškaraca. Kako je dama ubeđena da sve što On želi jeste njeno telo, jači pol bi trebalo da nastavi sa udvaranjem, ali da pored priče o njenoj lepoti pažnju da i njenim interesovanjima.

Da bi muškarci bili uspešniji u osvajanju žene, a žene postale manje nedostižne i ozloglašene, potrebna je ljubazna komunikacija sa obe strane. Oduvek su pažnju privlačili džentlmeni, muškarci koji ne ”bulje” u ženu i posvećuju pažnju i njenoj unutrašnjoj lepoti. Oni koji su umereni i staloženi. Žene su mnogo privlačnije kada dozvole muškarcu da ih vodi u ljubavnom činu i kada mu uopšte dozvole da ih nečemu nauči. Vratimo svoje uloge i uživajmo u njima!

foto: photostock at FreeDigitalPhotos.net