ID 10076928

Muško-ženska prijateljstva

Nije sve kao što izgleda

Sigurno da je za muško-ženska prijateljstva potrebno da se jedno drugome bar u nečemu dopadnete. Znači li to da bi partner trebalo da brine?

Šta je prevara? Stalno se postavlja ovo pitanje. Da li prevara predstavlja fizičku realizacju odnosa sa nekim drugim ili pak samo psihičko predavanje? Ovo  drugo je, ipak, nekako više odgovor na prisutnu dilemu. A šta je sa muško-ženskim prijateljstvima? Da li je to vrsta emocionalne prevare?

Ljubomorni smo na druga/drugaricu svog partnera. Ponekad pomislimo kako naša druga polovina previše vremena provodi sa određenom osobom suprotnog pola. Partner o svom prijatelju/prijateljici priča uvek sa oduševljenjem i napetost među nama polako raste.

Kada je vreme za paniku? Nikad. Nema potrebe da paničite. Ako vaš partner, po vama, suviše vremena provodi sa nekom drugom osobom, sigurno da nešto nje u redu između vas, ali to ne znači da se ludo zaljubio u nekog drugog. Kažite da želite da upoznate osobu koja mu toliko znači i pitajte ga šta je to što ih vezuje. Ako vas voljena osoba pak zaboravi na zajedničkom susretu i posveti se samo prijatelju, postoji mogućnost da je u pitanju više od čiste prijateljske emocije. Tada iskreno porazgovarajte i kažite šta ste primetili. Ono što je bitno jeste da ostanete pribrani i ne pravite ljubomorne scene. U tom trenutku dame neka pokažu svu svoju lepotu i ženstvenost, dok muškarci svoju muževnost. Dajte do znanja da ste tu pored ’’svog’’ partnera.

Prijatelji mogu stvarno da budu prijatelji. Našli su svoju drugu polovinu jedni u drugima i uživaju u zajedničkom vremenu, ali fizičkog kontakta nema. Samo ljudske ljubavi i velikog poštovanja. Da li je to prevara? Nije. To je prijateljstvo koje je važno koliko i vaša ljubavna veza. U to ne smete da dirate. Prijatelji partnera se poštuju, osim ako nisu u pitanju ljudi koji vam ugrožavaju odnos.

Ukoliko ste ubeđeni da je vaš partner suviše zaokupljen druženjem sa osobom suprotnog pola, smirite se, jer to nije ništa strašno. Možda je došlo do malog zasićenja u vašem odnosu koje je svakako prolazno. Ljubavne veze se ne raskidaju tako lako. Muškarci, jednostavno vole da imaju drugarice, jer tako čuvaju dečaka u sebi, imaju utisak slobode i bolje razumeju partnerku. Za zdravo žensko srce potreban je drug na kojeg može da se osloni kada emocija zaškripi, jer uz muškog prijatelja uvek ima osećaj da je vredna i mlada.

 Poželjno je imati prijatelja suprotnog pola koji će vam dati snagu u odnosu i razumeti kada nešto u ljubavi krene po zlu. Uvek postoji šansa da se iz drugarstva stvori ljubavna veza, ali retko ko se usuđuje da pređe granicu divnog prijateljstva. Naše druge polovine nalaze se svuda oko nas, pa čak i u prijateljstvu. A da li ćemo uspeti da se suzdržimo i ostanemo dobri prijatelji i verni partneru, zavisi od svega onoga što jesmo.

Ne uskraćujte jedni drugima muško-ženska prijateljstva. Ponekad su baš ona spas za vašu ljubav!  Ne pokazujte ljubomoru, jer time pokazujete da nemate dovoljno samopouzdanja, što je otvoren put za ljubavni gubitak.

foto: imagerymajestic at FreeDigitalPhotos.net