Istina o neprežaljenoj ljubavi

Merite li kvalitet svoje veze po drugima?

Ako svoju ljubavnu sreću merimo po tuđoj, skrenućemo sa puta do istine. Setite se samo filmova u kojima nekoliko parova sumnja u svoju vezu, jer njihovi prijatelji varaju svoje partnere.  Isto je i u stvarnom životu. Posumnjamo u svoj odnos i to ne samo kada vidimo da drugi varaju, već i kada smo svedoci očigledne privrženosti dvoje ljudi, koji ne misle na mesto i vreme.

Ljubavni odnosi sve više zavise od spoljnih uticaja.

Da li će biti čestih dodira, nežnih reči, dobre komunikacije, ili će zavladiti prepirke, fizička i psihička udaljenost, zavisi od toga kako podnosimo sve ono što nam se dešava u drugim sferama života. Do hladnijih odnosa najčešće dolazi zbog borbe za dobar, kvalitetan materijalni život, posvećivanja karijeri i nerazumevanja potreba i emocionalnog stanja partnera. Često umemo da kažemo da ne možemo da verujemo da je “to” (po nama potpuno nevažna stvar) uzrokovalo da se voljena osoba oseća loše i tu stavljamo tačku. Umesto toga, potrebno je da joj se veoma približimo i pomognemo.

Kada se usmerimo na okolinu, svaki odnos koji ne liči na naš, tera nas da se zapitamo. Dok neki parovi neguju kulturan život i važno im je da se duhovno uzdižu, drugi koji to sa svojim partnerom ne rade, posumnjaće u kvalitet veze. Međutim, stvar je često samo u različitim životnim okolnostima, uslovima, a ne u nedostatku ljubavi. Nije retkost da posumnjamo u naše emocije, zato što neki parovi mnogo toga rade u dvoje, a mi ne. Onda stavimo prst na čelo i prođe nam svašta kroz glavu. Ali, ako smo prednost dali materijalnom ostvarenju, jasno je zbog čega smo duhovnu stranu i druženje zanemarili. Isto tako, ako je drugi par odbacio karijeru i prihvatio poslove kako bi imao potreban novac, zapitaćemo se da li je naša ljubav manja ako ne pristajemo na tako nešto.

Stvaran problem postoji samo kod onih parova koji ne dele ista interesovanja.

Ukoliko je to razlog našeg udaljavanja, nisu nam potrebna nikakva poređenja da bismo to shvatili.

Svi smo različiti kao jedinke, pa tako i kao parovi. Dešava se da i pored velike sličnosti i početne jake privrženosti, bliskosti, dođe do udaljavanja, jer se ne razvijamo u istim pravcima. Dok jedan zanemaruje duhovnu i društvenu potrebu zbog materijalnog, drugi zanemaruje materijalno i grabi duhovno bogatstvo. Ponekad se ovakvi parovi rastanu, ali mnogi vremenom prebrode krizu i pobede razlike.

Mnogo je razloga zbog kojih svoju ljubav upoređujemo sa tuđom.

Ipak, moramo da se držimo svoje priče. Ako drugi varaju to nije naša stvar. Tuđa sreća i nesreća ne smeju da utiču na naš odnos.

Saslušajte druge o njihom ljubavnom skladu ili problemima. Oduševite se, posavetujte, zatražite recept za sreću, ali ne režirajte film u kojem vam se dešava sve ono što ste od njih čuli i videli, jer lako može da postane i vaša stvarnost.

foto:freedigitalphotos.net