ID 10029569

Ljubav iz prve ruke

U vremenu savremene komunikacije, ljubav je izgubila svoju potpunu snagu. Oni koji nisu na društvenim mrežama, koriste se tradicionalnim metodama u kojima drugo lice govori o njihovim osećanjima i namerama.

Pre muško ženske emancipacije, postojala su pravila. Tada se „šuškalo“ o tome ko se kome dopada. Dvoje su pričali samo pogledom i preko drugih ljudi, a više od svega želeli su da se zagrle. Danas kada smo slobodni da biramo i prilazimo bez osude okoline, ipak se odlučujemo da osobu koja nam se dopada, prvo kontaktiramo preko društvene mreže, pa tek onda uživo. Savremenu tehnologiju trebalo bi da koristimo kao produžetak čula, i to prilikom nedostatka realnih mogućnosti da budemo fizički prisutni.

Prenošenje poruke putem računara, medija ili drugog čoveka, ima svoje čari. Pozitivno je to što se u komunikaciji posredstvom medija ili druge osobe, stvara prostor za maštanje, čime se uvećava libido i spremnost za pozitivne akcije. Informacija o nečijim emocijama iz „druge ruke“, čini da postanemo radoznali, da se osećamo prijatno, puni snage i volje za životom. Očigledno da ono što ne znamo do kraja, uvek uspešno zaokupira našu pažnju.

Mana posredne komunkacije je u tome što može da nas navede na odustajanje, ukoliko se javi negativan odgovor. Zato moramo da budemo svesni da emocionalna zrelost podrazumeva preuzimanje odgovornosti i preduzimanje lične akcije. Emocija se ostvaruje pogledom, dodirom, razmenom misli i energije, upoznavanjem nečije duhovnosti i sveukupnim poklapanjem.

Osoba ne može da zna da li joj se dopadate pre nego što vam čuje glas, pogleda vas u oči, provede neko vreme u vašem društvu. Fizički izgled, vaša fotografija, lepe rečenice, nedovoljni su za dobijanje potpune pozitivne reakcije.

Ukoliko se odlučimo da neko drugi prenese našu emociju, moramo da budemo spremni na to da će ona izgubiti izvornu snagu i da je moguće da dovede do neuspeha bez pravog razloga. Takođe, postoji mogućnost da posrednik doda svoje mišljenje, čime objavljivanje naše namere, želje, vizije, takođe ruši pravu sliku.

Ako preko medija ili prijatelja dobijete negativan odgovor, nemojte da odustajete. Niko ne može bolje da vas usreći od vas samih. Da li se nekome dopadate i da li postoji prostor za razvoj iskrene emocije, možete da saznate samo ličnim angažovanjem, susretima uživo. Postoje neke stvari koje se samo osećaju i za koje reči ne postoje, zato se uvek odlučite na samostalnu akciju.

Da biste uspeli u osvajanju, na sve ono što jeste, dodajte samopouzdanje bez prepotentnosti, uklonite ego, sujetu i delujte otvoreno i čisto. Nema veće lepote od čistog i zdravog uma, duha i tela… Vodite prijatnu komunikaciju bez suvišnih pitanja i izjašnjavanja, gledajte se i osećajte.

 Ljubav bez granica stvara se samo iz prve ruke!

foto: freedigitalphotos.net