Screen shot 2014 03 18 at 09.05.06

Alarm koji vas budi mirisom slanine

Za većinu ljudi, pečena jaja sa slaninicom predstavljaju idealan početak dana. Da li biste voleli da vas cvrčenje slaninice na tiganju uz neodoljivi miris sušenog mesa budi svakog jutra? Da se jede svako jutro slaninica, nije preporučljivo ali da je mirišemo, to je dozvoljeno i to uz pomoć posebne aplikacije budilnika na telefonu.

“Budi se i omiriši slaninu” je nova aplikacija, koju je razvio Oskar Majer, proizvođač slanine i ostalih suhomesnatih proizvoda u Americi. Proizvođač je objasnio da se na ovaj korak odlučio nakon što je video na Internetu koliko je ovaj suhomesnati proizvod u stvari obožavan.

Ova aplikacija je dostupna i besplatna za preuzimanje za iPhone uređaje, ali prateći aparat uz pomoć kojeg se oseća miris slaninice još uvek nije na prodaju. Kako zapravo sve ovo funkcionoše?

Uređaj koji generiše aromu pečene slaninice se priključuje na džek u koji se inače stavlja USB kabal ili sluške, i na taj način oslobađa parfem sa mirisom slanine. Miris slanine se inače poklapa sa budilnikom koji proizvodi cvrčenje slaninice koja se nalazi na tiganju.

Uređaj sa aromom slaninice može da se podešava po volji. Korisnik podesi alarm na telefonu i vreme kada bi poželeo da se probudi i sve je spremno. Čuje se i oseća se miris slaninice i ubedljivo vas budi istog trena.

Još samo ostaje da proizvođač odluči kada će uređaj biti pušten u prodaju, pa da navale na kupovinu slaninoljupci. Do tada možete da preuzmete aplikaciju za iPhone.

Zanimljiva ideja, priznaćete?

foto: YouTube screenshot