zasto biramo pogresne 24

Zašto biramo pogrešne?

Odnos beZveze

Ako se malo okrenete, shvatićete da ovih priča ima svuda. Psiholozi su došli do zaključka, šta je uzrok odabira „pogrešnih” partnera, osoba, za koje znamo da ne žele čvrstu emotivnu vezu.

Kompleksi su česta pojava i nesvesni su deo čovekove ličnosti. Kada su kompleksi prisutni, naše akcije se negativno odražavaju na sve sfere života. Najčešći su oni koji nas čine inferiornim, daju nam osećaj manje vrednosti. Upravo zbog ovog kompleksa, posebno žene, ulaze u odnose sa muškarcima za koje unapred znaju, da ne obećavaju trajnu vezu. Ta „nepoželjna” gospoda su najčešće oženjeni, kockari, skloni alkoholu, pa i oni promiskuitetni. Zbog pomenutog kompleksa ni muškarci ne prave baš najbolje ljubavne izbore. Prepuštaju se ženi, koja svojim postupcima negativno utiče na njegovu ličost. Osobe koje „pogrešne” biraju zbog osećaja inferiornosti, u stanju su, da se za malo pažnje, potpuno predaju. Još na početku ovakve veze, trebalo bi da shvate da odnos u kojem su nema srećan završetak.

Veliki uzročnik u odabiru pogrešnog partnera, jeste gubitak velike ljubavi u mladosti. Ovaj ožiljak čoveka prati tokom celog života. Zato je veoma bitno da ga ne potiskujete, već pokušate da ga prevaziđete svesno i dobrim odabirom partnera. Kada je ovakva priča u pitanju, pogrešnoj osobi težimo, jer ne želimo da se vezujemo. Svaki dublji emocionalni odnos, izaziva strah od ponovnog gubitka voljene osobe, mogućeg ljubavnog bola.

Postoji još nešto kada je loš ljubavni odabir u pitanju, a svojstveno je uglavnom damama. Kažu da je san svake žene udaja. Još kao devojčice, sanjale su svoje venčanje, a od svojih maštanja nikada nisu odustale. Uglavnom su to žene u čijim se porodicama smatralo da je brak najveći uspeh. Ove dame, kada shvate da su zrele za brak, a nemaju partnere, doživljavaju paniku. Kako je njihov strah veći od svega, priklone se prvom zainteresovanom muškarcu. U najčešćem slučaju, ovaj muž se pokaže kao loš izbor. Brakova poput ovih je nažalost mnogo.

Od kada postoji ravnopravnost među polovima, izgleda da nas iste brige more i kada je odabir partnera u pitanju. Pogrešan izbor je jedna od najgorih stvari koje mogu da vas zadese u životu. Ako imate ovakve probleme, najbolji način da ih prevaziđete jeste da ih ne zanemarujete. Za početak, prestanete da razmišljate o tome da ne posedujete dovoljno kvaliteta i da ne zaslužujete „pravog” partnera. U suprotno, negativne misli bez samopoštovanja teraće vas na akcije koje će vam doneti još veća razočaranja i komplekse. Zato hrabro napred, a odnose bez zdrave osnove ostavite daleko iza sebe. Niko nije lud da cveta u prazno.