ID 10021718

Ljubavna sreća dostupna je svima!

Ljubav nam uvek omogućava da prkosimo ružnijem delu stvarnosti. Sve možemo da podnesemo ako snagu usmerimo na pozitivno razmišljanje i ono dobro u našem životu.

Oni koji nemaju svoju drugu polovinu pitaju se kojim oružjem da se bore protiv sivila. Oružje je takođe ljubav. Bespomoćni smo i slabi samo onda kada čeznemo za nečim što nam nije dostupno. Kada „volimo“ nekoga ko nas neće, gubimo mnogo energije i gotovo da se ne smejemo i ne živimo, jer svaki trenutak usmeren je ka objektu naše pažnje. Činjenica da smo odbijeni, ostavljeni, tera nas da ramišljamo samo o porazima. Zato moramo voleti onoga ko nas hoće, a na prvom mestu sebe.

Čovek mnogo vremena provede u razmišljanju zašto je ostavljen, zašto mu ljubav nije uzvraćena i pokušava na sve moguće načine da zadobije psihu željene osobe. Verovanje „nemam sreće u ljubavi“ usvajamo u ovakvim situacijama. Kada bi čovek želeo da shvati kako da ulepša svoj emotivni život i bude srećan , sve te mnogobrojne knjige sa formulama ljubavi (baš kao i ovaj tekst) ne bi postojale, a časopisi, radijske i televizijske emisije bili bi neinteresantni. Kada ne bi bilo nesrećnih ljubavi ne bi bilo ni sjajnih umetničkih dela, zato sva ta nesreća ima i svojih “svetlih” strana.

Ko voli da pati i od toga stvara, uvek može da nastavi, a kome je muka od prolivanja suza neka se pozabavi problemom. Svako može da postigne ljubavnu sreću, a evo i kako:

Rešite se dugova iz prošlosti.   Bivše partnere vezuje dosta toga, od zajedničkog sećanja do materijalnog dobra. Ukoliko vam je bivši partner pozajmio novac, ili bilo šta materijalno, a vi imate poteškoće sa vraćanjem, sigurno je da neće biti dana da ne pomislite na njega. Problem koji vas i dalje vezuje, ne dozvoljava da napravite novi emotivni korak. Ono što ide u korist vašem oporavku jeste činjenica da ljubav i novac ne idu zajedno.

Zato, ukoliko vam je osoba postavila rok za vraćanje duga, vrlo brzo ćete prestati da je iskreno volite. Novac predstavlja sigurnost, pa tako zadati rokovi govore da bivšem partneru nije bitno hoće li vas to staviti u nepovoljan položaj. Činjenica da je novac stavio isred vas, trebalo bi da vam bude više nego dovoljna.

Ukoliko mu dugujete more razgovora u teškim momentima, a oboje ste svesni da neće doći do pomirenja, pružite mu iskreno prijateljstvo i vaš odnos postaće slobodan baš kao i vi.

Recite „Ne”.   Moderan način života podržava veze bez obaveze, odlazak bez reči, emotivno ranjavanje na svakojake načine. Da biste ušli u kvalitetan odnos, potrebno je da se suprostavite savremenoj neemotivnosti i nastavite sa željom da privučete osobu na duže staze. Ako odbijete površnu vezu, osećaćete se bolje, sa više samopouzdanja i samopoštovanja, što je za uspešan odnos među ključnim osobinama.

Odlučite. Pravo vreme za početak nove veze, jednostavno ćete osetiti. Znaćete i kako želite da ona izgleda. Prestaćete da se usmeravate na sve ono na šta ste trošili veliku životnu energiju. Odlučite da sredite svoj emotivni život i velika ljubav će vam zakucati na vrata.

Akcija je veoma bitna. Izlazite, družite se i budite pozitivni. Mnogo je onih koji su se već pomirili sa “sudbinom” i čvrsto veruju da nikada neće osetiti veliku ljubav, privrženost i sreću. Zato se pojavite i razuverite ih. Loše vremenske uslove na koristite kao izgovor za ostanak kod kuće.

Rešeni da pronađu ljubav, to i urade. Ne trošite vreme na partnere koji ne znaju šta hoće i nisu nikada tu. Pojednostavite svoj život i ostavite psihijatrima da rade svoj posao. Na vama je samo da volite!

foto: freedigitalphotos.net