ID 100111970

Životni put je samo vaš

Borite se za sebe bez tuđih saveta!

Svi znaju šta je za vas dobro? Čude se vašem načinu života, odlukama, željama, ciljevima? Patite zbog toga i ponestaje vam snage za borbu? Svaka generacija je to prošla, a mladi danas i više nego ikad.

Život koji želite možete da zamislite do najsitnijih detalja, od toga kako provodite nedeljno popodne, do svetla koje ulazi u sobu. Svoj način odevanja, dan, ljude, sve možete jasno da vidite, a onda na tome radite.

Kada nešto želite, svaki učinjen potez vas vodi ka cilju, zato je veoma bitno da mislite pozitivno. Nekad će vam izgledati kao da ste se udaljili od zamišljenog, ali i to je deo koji gradi vašu životnu sliku. Ako sebe ne možete jasno da vidite, razlog su glasovi okoline.

Roditeljska briga je velika, pa iz najbolje namere, najviše ometaju naše akcije. Njihov uticaj danas još je duži, jer u kući ostajemo i do 40-te. Koliko god da je njihova namera dobra, ne mogu da znaju šta je za nas najbolje. Svaki čovek je priča za sebe i ima svoj, jedinstveni put.

Postoje mnogi slučajevi koji govore da je onaj, koji nije imao idealne uslove za školovanje, postao podjednako uspešan kao i onaj koji je imao sve u životu. Razlika je uvek u putu koji prelazimo, ali je rezultat potpuno isit, ako snaga i volja postoje.

Svima nam se drugačije dogodilo. Načini života, količine ljubavi koje primamo u detinjstvu, okolnosti, učinilu su nas potpuno različitim. Ako shvatimo sebe kao neuporedivu jedinku, bićemo srećni i uspešni.

Ukoliko nešto želite, ali vas sputava mišljenje da je to ipak za one borbenije, izdržljivije, lepše, sposobnije… zapitajte se zbog čega imate lošu sliku o sebi. Da li je ona zbog priče vaših najbližih, koji od svih ljudi najbolje preuveličavaju vašu manu, a vrlinu pretvaraju u nedostatak?

 Da biste uspeli u životu, prestanite da gledate sebe kao gubitnika. Usredsredite se na ličnu borbu i neka vas tuđa mišljenja i saveti ne sputavaju. Tako ćete se izdvojiti iz mase, steći snagu i mnogo lakše preći put do cilja. Zato, ma šta god da govore vaši najbliži, budite svoji i istrajni u zamišljenom. Budite ono što jeste, jer je to, zapravo, sve što vam je za uspeh potrebno.

foto: freedigitalphotos.net