ID 10062569

Učenje bez ega i sujete

Početak jeseni je idealan da unesete promene u svoj život, kao i da se posvetite svojim željama. Posle godišnjih odmora otvoreni ste za nova saznanja.

Mnogo lakše primate informacije i sprovodite ih u delo. Ipak, pre nego započnete ostvarenje svog sna, potrebno je da zaboravite sve što ste ikada čuli o njemu.

Mnogi plesači su odlazili na časove ne dozvoljavajući učiteljima da im ukažu na mane. Veliki broj pevača ne priznaju kada pogreši tokom vežbanja i svi odbijaju da počnu iz početak. Niko ne želi da shvati da je ključ uspeha upravo u obnavljanju elementarnog znanja.

Svaki talenat možete da unapredite, a znanje pretvorite u saznanje, samo ukoliko se oslobodite ega i sujete. Za čoveka od njih nema većeg neprijatelja.

Pre nego se posvetite onome što najviše volite i potražite učitelja, zaboravite sve što znate o određenoj oblasti. Saslušajte svaku reč na času, makar slušali i ono što znate. Ponavljanje je veoma dobro kako bismo shvatili i prihvatili informaciju. Ponekad i mnogo bolje nego ranije. Ukoliko ste nestrpljivi u realizaciji svog talenta, nećete postići baš ništa. Ako ste opterećeni mišljenjem da ste najbolji, male su šanse da idete u dobrom pravcu.

Kada želite da povećate svoje znanje ili da se vratite u nekadašnju formu, ne smete da se opterećujete sobom, već da se usmerite na dobijanje informacije i njeno usvajanje.

Veliki ciljevi ne smeju da postoje u samom početku. U suprotnom biste bili opterećeni, sprečeni da se razvijate. Početak mora biti slobodan, otvoren i bez pritiska. Samo tako ćete moći svesno da ulažete u ono što radite. Pratite svaki trenutak svog građenja, posmatrajte svoje stvaranje, jer pravo je čudo kako postajete neko sasvim drugi, neko savršeniji.

Bavljenje muzikom je uvek lepo, relaksirajuće. Čas gitare, pevanja, može vam pomoći da popuniti vreme, uživate i kad je napolju kišno i hladno, da budete interesantni u društvu.

Uživajte u sebi razvijajući svoje potencijale do sopstvene savršenosti.

foto: jannoon028 at FreeDigitalPhotos.net