ljubavni krivci 894

Ljubavni krivci

Emotivna nestabilnost

Često iz pozitivnog izvlačimo negativno, a sve zbog straha od sreće.Mnogi svoj život kreiraju mislima ”Sad je dobro, ali šta ako ova veza ne uspe”. Čovek, emocionalno biće, veoma je ranjiv. Dobro znamo koliko nas boli rastanak sa voljenom osobom, gubitak najbližih. Međutim, samoostvarenjem možemo da ojačamo svoju psihu i održimo svoje emotivno zdravlje. Pisanje naše dalje ljubavne istorije zavisi samo od lične volje.

Najčešći razlozi za ljubavne sukobe su seksualne prirode.  Muškarci često imaju visoke i nerealne kriterijume u pokazivanju svoje muškosti, pa eto i razloga za nemir, ako ne ispune svoja očekivanja. Ukoliko problem zaista postoji, dama nikako ne bi smela da okrivljuje partnera niti da ga ostavi zbog toga. Podrška i razumevanje, odnosno prijateljstvo pre svega, u ovim trenucima od ključnog su značaja. Do problema u vezi dolazi i ako žena pokazuje veliku seksualnu želju, umeće i dominaciju. To katkad dovodi do ignorisanja partnerke, izbegavanja seksualnog odnosa, čestih svađa, u kojima je Ona jedini krivac.

Ono što se vrti u glavi oba partnera, jesu negativne misli. Postavljaju se pitanja o postojanju emocije, stvara se sumnja koja smanjuje volju za održavanje iskrene naklonosti, svaljuju se krivice i stvara se slika nerešivog problema. Dolazi do sumnje, postoji li neko treći?

Istina je da mnogi seksualni neuspesi nose psihički problem, emotivnu nestabilnost. Ovo ne znači nedostatak ljubavi, već nemogućnost da se ona oseti i pokaže. To je trenutna emotivna nedostupnost, oklevanje u emotivnoj predaji. Zato je veoma bitno da se obe strane maksimalno potrude i razgovaraju otvoreno o problemu, ali i potraže stručnu pomoć.

Činjenica je da nije svaki problem prouzrokovan nedostatkom ljubavi, prevelikim razlikama, trećom osobom, već upravo našim postupkom u teškim trenucima. Ljudskost se ogleda u razumevanju, podršci, pomaganju, jer je to odraz iskrene naklonosti. Nema akcije na planeti koju ljudi ne doživljavaju emotivno, pa bilo to svesno ili ne. Svaka reč, postupak, ostavlja trag u našoj glavi, na našu psihu. Zato je voma bitno ne posipati so na ranu, jer ”Mi” imamo problem i potrebno je da ga rešimo zajedničkim snagama.

Svaki odlazak od partnera, kada se javi problem, pravi duboke emotivne ožiljke. Emotivno najstabilnije su osobe koje ostaju onda kada je najteže. Kod svih drugih postoji emotivna nestabilnost i patnja zbog toga, koju zataškavaju svojim odlaskom. U emotivnim raspravama, negativan stav je uvek izražen jače kod jedne osobe, zato je veoma bitno da onaj razumniji to shvati dok sve ne izmakne kontroli i partner ne nestane iz prostorije. Ukoliko dođe do obostrane ljutnje, istog inteziteta, nemoguće je da rešimo nastalu situaciju.

Ono što nam je u tim trenucima najmanje potrebno jeste ljubomora.Da ne bi došlo do još većih sukoba, zaboravite na nju. Negovanje emocionalne volje, u kriznim momentima, je veoma bitno, a ona se održava srcem i raciom. Ključ svakog uspeha, kao i ljubavne slobode, leži samo u iskrenoj emociji i odsustvu režije. Zaboravite na interes, okolinu i vodite se ljudskošću.

foto:publicdomainpictures